Close

Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 143

Domyślnie

zeby naprawiac na gwarancji europejskiej musisz kupic sprzet w danym kraju w oficjalnym kanale sprzedazy, czyli jesli kupisz sprzet z dystrybucji nikon uk, to musisz miec dowod zakupu wystawiony przez sklep w uk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    zeby naprawiac na gwarancji europejskiej musisz kupic sprzet w danym kraju w oficjalnym kanale sprzedazy, czyli jesli kupisz sprzet z dystrybucji nikon uk, to musisz miec dowod zakupu wystawiony przez sklep w uk
    co jest niezgodne z dyrektywami unijnymi (ograniczenia swobodnego przepływu towarów i usług w obszarze UE) i jest... nielegalne - wg prawa w UE sklep X może bowiem zakupić sprzęt np. w Holandii, Belgii, Francji i sprzedać go w Polsce i gwarancja unijna ma obowiązywać - ciekawe kiedy Nikon Polska dostrzeże, że Polska nalezy do UE i prawa UE leżą wyżej niż ich przepisy i widzimisię - może jak dostaną karę kilku milionów euro za naruszanie zbiorowych interesów Klientów

ciekawe też kiedy KE zajmie się takim Nikonem zamiast pieścić się z naszymi stoczniami, ale to już temat na inną pogadankę
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Która gwarancja powinna być podbita, ostatnio w Fotoit podstęplowali mi międzynarodową twierdząc że polska jest mi niepotrzebna -dostałem niepodbitą.
    Fuji X I Kredyt hipoteczny w CHF

Domyślnie

witam, mam takie szybkie pytanko

kupiłem aparat w PL ale z dystrybucji niemieckiej (tak twierdzi sprzedawca) czy jest jakaś opcja aby to sprawdzić?

mam podbitą gwarancję międzynarodową i dokument zakupu. Z tego co czytałem to mam 12mc gwarancji w Nikon Polska i pozostałe 12mc u sprzedawcy (poinformował mnie, że on na swój koszt wysyła wtedy sprzęt do Niemiec)...

teraz mam zagwozdkę...
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AsKier Zobacz posta
    witam, mam takie szybkie pytanko

kupiłem aparat w PL ale z dystrybucji niemieckiej (tak twierdzi sprzedawca) czy jest jakaś opcja aby to sprawdzić?

mam podbitą gwarancję międzynarodową i dokument zakupu. Z tego co czytałem to mam 12mc gwarancji w Nikon Polska i pozostałe 12mc u sprzedawcy (poinformował mnie, że on na swój koszt wysyła wtedy sprzęt do Niemiec)...

teraz mam zagwozdkę...
    i masz równolegle 2 lata odpowiedzialności sprzedawcy,

a jeżeli nie masz polskiej instrukcji (mniemam że nie, bo to dystrybucja niemiecka) to w dodatku może się okazać, że jak Ci sie zepsuje aparat i sprzedawca powie, że z winy użytkownika to będzie Ci przykro, ale nie posiadając polskiej instrukcji nie wiedziałes jak obsługować aparat poprawnie i sprzeadwca jest sam sobie winny (co prawda trudno to bedzie załatwić, ale się da)

Domyślnie

dał polską instrukcję na CD-R a da się sprawdzić czy to na pewno wersja EU ??
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AsKier Zobacz posta
    dał polską instrukcję na CD-R a da się sprawdzić czy to na pewno wersja EU ??
    jak masz do tego druczek samokopiujący (trzy strony) z napisem Nikon Netherlands z numerami seryjnymi Twojego sprzętu podobny do poniższego (bez czerwonych napisów dodanych przeze mnie) to masz gwarancję europejską i aparat jest z dystrybucji EU

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    jak masz do tego druczek samokopiujący (trzy strony) z napisem Nikon Netherlands z numerami seryjnymi Twojego sprzętu podobny do poniższego (bez czerwonych napisów dodanych przeze mnie) to masz gwarancję europejską i aparat jest z dystrybucji EU
    hmm sam nie wiem...mam kartę ale bez druczka samokopiującego, posiada napis "NIKON BV THE NETHERLANDS" u góry ma napis "Nikon Europe Service Warranty" ma podany model oraz nr seryjny, który jest zgodny z podanym na aparacie...

to musi być ten samokopiujący czy niekoniecznie? bo jak musi to tego sprzedawcę za ja...a powieszę...
    Ostatnio edytowane przez AsKier ; 21-09-2009 o 23:55
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

to jest ok imho, Erie na puszki jest gwarancje europejska - zolta karteczka - a nie international, ktora jest dawana na szkla (odcinki a/b/c)

Domyślnie

kichu1979 dziękuje za info, zimnego piwka życzę..pozdrawiam
    Pozdrawiam
    Tomek

Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów