Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Domyślnie

Wolniej. Jakieś tysiąc razy, bo po pół roku leżenia będzie jeszcze naładowany w minimum połowie, zamiast się rozładować całkowicie w kilka dni. Przynajmniej mój egzemplarz tak miał. Ogólnie ten grip z D40/60 to tylko taka parodia normalnego gripa. Brak dodatkowych funkcji, ostrzenie jak przy zdalnym wyzwalaniu, no i wykonany z jakiegoś tandetnego plastiku. Powinien kosztować max 80 zł imo. No ale uchwyt dzięki niemu jest o wiele lepszy i kupił bym go ponownie z tego względu
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 12-08-2009 o 22:18

Domyślnie

a jak to jest rozwiązane w naszej małej puszce przy 2 akumulatorach ? ciągnie po równo z każdego czy jakoś kolejkuje ?? bo skoro nie ma oryginalnego gripa bo nie przewidziano to żadnego podglądu na stan akumulusów nie ma

Domyślnie

Mój grip wrócił wczoraj z serwisu. Nie naprawili, tylko dali nówkę sztukę z LCD (kupiłem bez wyświetlacza).

Domyślnie

Gdy nie używa się aparatu lepiej wyciągnąć baterię. Nie wszystkie aku się roządowują, ale lepiej dbać o ich 'żywotność'; przynajmniej ja tak robię.
    Nie bawiłabym się też na twoim miejscu w plastikowe tanie podróbki gripów. Najlepszą opcją jest po prostu Delta.
    Zajrzyj tutaj, bo jest tańszy niż na allegro o 20 zł

Domyślnie

W fotozakupach i promocji jest tańszy niż w foto-tip
    Nie wiem też czemu chwalisz tak bardzo tą deltę, w niczym nie jest lepsza od pozostałych gripów w dodatku chyba żaden model aparatu nie ma gorszego gripa niż d60/d40

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

witam

mam nikona d60 i s 17-70 hsm. szklo jest dość ciężkie wiec żeby ustabilizować i dociążyć body dokupilem gripa delty na alledrogo. mam go od dwóch dni, trochę potestowałem i raczej oddam do reklamacji. wykonanie tandetne, dolny uchwyt śliski, z gładkiego plastiku i zdecydowanie za gruby, ciężko go złapać [palce mam raczej długie]. źle odlane elementy korpusu - klapka pojemnika baterii ledwo się domyka. "sanki" do których wkłada się akumulatory en-el9 krzywe, z trudem chowają się w obudowie. podczas robienia zdjęć przy mocniejszym uchwyceniu grip zwyczajnie trzeszczy.

zdecydowanie NIE polecam delty. dzisiaj wypatrzyłem grip phottixa - wygląda całkiem fajnie. czy ktoś z Was go używał?

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez suavex_77 ; 26-09-2009 o 14:45

Domyślnie

Witam. Jeżeli ktoś ma zamiar kupić dobrego gripa do D40/40X i D60, to szczerze polecam grip firmy OWNUSER. Jest on o wiele lepiej wykonany, jest zgrabniejszy i nie trzeba nic wysuwać żeby działał pionowy spust (wystarczy przełączyć aparat w tryb pilota). Nie ma też żadnych problemów ze zużyciem baterii (po prostu ich nie zżera), jest tak jak powinno być z gripem, czyli można zrobić o wiele więcej zdjęć, niż na jednym aku. Co do delty, to mogę ją porównać bo też jestem jej posiadaczem. Jakość wykonania i wszystko w tym gripie to jakaś pomyłka, a najgorsze jest to że na dwóch aku. robiłem mniej zdjęć niż na jednym i po dwóch dniach leżenia w plecaku, musiałem ładować baterie (porażka), na prawdę szkoda pieniędzy. Po zakupie OWNUSER BH-N60 nie żałuję ani jednej wydanej złotówki, co prawda jest on trochę droższy od delty, ale naprawdę warto. Na allegroszu jakieś 279 pln-ów.

Pozdrawiam. Zadowolony użytkownik OWNUSERA
    Nikon DX

Domyślnie

Tu jest stronka ownusera http://www.ownuser.com.tw/n_D40_1.htm

Pozdrawiam.
    Nikon DX

Domyślnie

Czarny, wysłałem PW do Ciebie w sprawie tego gripa, bo jestem ciekaw jak on się sprawuje i wygląda?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    W fotozakupach i promocji jest tańszy niż w foto-tip
    Nie wiem też czemu chwalisz tak bardzo tą deltę, w niczym nie jest lepsza od pozostałych gripów w dodatku chyba żaden model aparatu nie ma gorszego gripa niż d60/d40
    Pewnie dlatego, że miałam okazję wielokrotnie używać grip Delty z Foto-Tip do Nikona d40 i na żadne problemy nie natrafiłam. Leżał mi dobrze w dłoni, baterie trzymały przyzwoicie długo, na ciężar też nie narzekałam... Także moje zachwalanie Delty to nie tylko efekt sentymentu

Ale z ciekawości przetestowałabym ownusera. Może kiedyś wpadnie mi w dłonie

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów