Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Domyślnie

ja mam od niedawna phottix premium i spisuje się rewelacyjnie. pewny uchwyt no i super rękojeść do pionowych fotek, polecam
    rycho / D 40 18-55, 55-200 VR

Domyślnie grip Jenis D40

Czy ktoś używał takiego gripa Jenis Battery Grip z LCD
    http://www.e-cyfrowe.pl/jenis-batter...?PCID=51318_22
    proszę o opinię bo cena w miarę akceptowalna ok 250 PLN (na allegro 315 PLN)

UWAGA: znalazłem informację, że spust migawki jest dwupołożeniowy (czy w takim przypadku dla D40 dziala autofokus???)
    http://www.allegro.pl/item833565617_...d60_gw_fv.html
    tu już cena 315 PLN
    Ostatnio edytowane przez teodor ; 30-11-2009 o 23:21 Powód: uzupełnienie

Domyślnie

To jest delta (nie wiem czy delty w ogóle są sprzedawany w pudełkach innych niż z napisem jennis). Spust ma jedną pozycję.

Domyślnie

"... Jenis MB-D40 PRO to w pełni funkcjonalny zamiennik gripa Nikon MB-D40 do modeli D40, D40x oraz D60. Posiada wszystkie funkcje oryginalnego MB-D40, a ponadto dużo więcej..."

Nikon nigdy nie wyprodukował gripa MB-D40. Nikon D40, D40X i D60 nie są przystosowane do pełnej współpracy z gripem.

"...Grip wyposażony jest w dwupozycyjny spust migawki, pokrętło nastawcze oraz przyciski funkcyjne. Grip posiada też mocowanie do paska (do nabycia na naszych aukcjach) oraz gwint do statywu..."

Z tego stwierdzenia prawdą jest jedynie to, że grip ten posiada przyciski funkcyjne i gwint do statywu. Prawdopodobnie opis jest zapożyczony z innego gripa.
    D300s;T11-16; T17-50; N35; N50; N70-300VR; SB-800 +chęci

Domyślnie

Wielkie dzięki Raven. A takie nadzieje miałem . No nic widać z tego, że w te opisy wierzyć nie można na 100%.
    D40 ; 18-105VR 3,5-5,6 ; 50 / 1,8 ; Nissin Di622

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suavex_77 Zobacz posta
    witam

mam nikona d60 i s 17-70 hsm. szklo jest dość ciężkie wiec żeby ustabilizować i dociążyć body dokupilem gripa delty na alledrogo. mam go od dwóch dni, trochę potestowałem i raczej oddam do reklamacji. wykonanie tandetne, dolny uchwyt śliski, z gładkiego plastiku i zdecydowanie za gruby, ciężko go złapać [palce mam raczej długie]. źle odlane elementy korpusu - klapka pojemnika baterii ledwo się domyka. "sanki" do których wkłada się akumulatory en-el9 krzywe, z trudem chowają się w obudowie. podczas robienia zdjęć przy mocniejszym uchwyceniu grip zwyczajnie trzeszczy.

zdecydowanie NIE polecam delty. dzisiaj wypatrzyłem grip phottixa - wygląda całkiem fajnie. czy ktoś z Was go używał?

pozdrawiam
    http://www.amazon.com/gp/product/B00..._ya_oh_product
    "There are no rules for good photographs, there are only good photographs."
    - Ansel Adams

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Polska Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycho Zobacz posta
    ja mam od niedawna phottix premium i spisuje się rewelacyjnie.
    Czy z nim działa autofokus?
    NIKON D40, Sigma 70-300 APO DG, SB-900, Phottix aster, naneu pro bravo

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zDolny Śląsk - Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mecyja Zobacz posta
    Czy z nim działa autofokus?
    kazdy grip do D40 mający spust pionowy, działa na zasadzie pilota podczerwieni. AF działa, ale nie ma blokady AF. Naciskasz spust w gripie i od razu leci fota

Oczywiście wcześniej trzeba włączyć w body funkcję zdalnego wyzwalania i w gripie nadajnik
    Ostatnio edytowane przez Krzysi3k ; 03-02-2010 o 20:25
    SZKIEŁKO I OKO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez teodor Zobacz posta
    Czy ktoś używał takiego gripa Jenis Battery Grip z LCD
    http://www.e-cyfrowe.pl/jenis-batter...?PCID=51318_22
    proszę o opinię bo cena w miarę akceptowalna ok 250 PLN (na allegro 315 PLN)

UWAGA: znalazłem informację, że spust migawki jest dwupołożeniowy (czy w takim przypadku dla D40 dziala autofokus???)
    http://www.allegro.pl/item833565617_...d60_gw_fv.html
    tu już cena 315 PLN
    Ja takiego używam i jestem zadowolony, nie mam z nim żadnych problemów, na 2 nikonowskich bateriach przez jeden wieczór ponad 1k zdjęć (aku nie były jeszcze rozładowane do zera). Fotki były cykane z czasami około 1/50, przy użyciu d60 i obiektywu 18-55VR. Z obiektywem 70-300VR akumulatorki szybciej padają ale nie przetestowałem dokładnie ile pstryknięć.

Pomimo niezbyt dobrych opinii o tej firmie mi się nie przytrafiły żadne przykrości. Używam gripa od ponad roku, odkręcam go od aparatu tylko kiedy chce go przeczyścić i nie wyobrażam sobie pracy bez gripa z podpiętym 70-300VR i SB-900.

Spust w gripie działa jak pilot.
    D800 | D60 + Grip | N18-55VR | N70-300VR | N28/1.8 | N35/1.8 | N85/1.8 | N24-70/2.8 | SB-900 | + gadżety
    www.rafalwisniewski.com.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    2. W moim przypadku prawda. Bateria sama się rozładowuje kiedy aparat jest nieużywany. Będę go musiał rozebrać i podpiąć zasilanie bezpośrednio do styków, z pominięciem elektroniki w Gripie.

BTW. Mam Deltę
    Miałem to samo.
    Grip poleciał do serwisu na gwarancję..
    D7100 | X-T10 || S17-50 2.8 | 18-55 | 18-105 VR | 35mm f/1.8G | YN-565EX

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów