Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: D80, d90, d5000

Oszczędny w słowach Awatar Francis
    Miasto
    Chełm Śląski

Domyślnie D80, d90, d5000

który z tych aparatów opłaca się najlepiej a może jakaś inna propozycja w granicach 4 tysięcy ??

Domyślnie

było ze sto razy :P
    Ale moim zdaniem najlepiej najtańszy i z dobrymi szkłami i to mowi Ci człowiek który taki błąd popełnił i dopiero zaczyna kompletować porządne szkła
    posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum

Domyślnie

Takich tematów było już tu tysiąc pięćset sto dziewięćset, użyj opcji szukaj i napisz co chcesz fotografować.

Domyślnie

Faktycznie było już o tym sporo.
    Jesli chcesz korzystać ze starszych stałek (i nie tylko), np. 85/1,8 czy 50/1,8, to D5000 odpada, ponieważ nie ma śrubokręta.

Miasto
    Chełm Śląski

Domyślnie

chodzi mi głównie o zdjęcia typowo plenerowe, krajobrazy itd. Co sądzicie o zakupie używanego Nikona D80 ?

Domyślnie

A te 4 tys. to na sam aparat czy na szkiełka też ma starczyć?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Francis Zobacz posta
    który z tych aparatów opłaca się najlepiej a może jakaś inna propozycja w granicach 4 tysięcy ??
    Jeśli 4 tyś. zł. to wszystko co masz, to szukaj D80 z małym przebiegiem i kup dobre jasne szkło.

Miasto
    Chełm Śląski

Domyślnie

A teraz powiedzcie mi jaki obiektyw polecalibyście? Tzn. ja myślę o 18-135, tylko z jakiej firmy? Mały przebieg tzn do ilu zrobionych zdjęć ?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Wg. tego co napisałeś o obiektywie to widzę, że celujesz w półkę niską więc weź Nikona D90 + Nikkor 18-105, jeżeli się wciągniesz będziesz miał body z matrycą CMOS, oraz nieźle ostry standardowy kit ze stabilizacją, jeżeli nie, to sprzedasz ten zestaw w dobrej cenie, Aha 18-105 jest lepszym obiektywem od 18-135.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pomorskie

Domyślnie

d80 do krajobrazow jak najbardziej, obiektyw hmm jak do krajobrazow to moze 18-55 po kosztach i zbieraj na sigme 10-20 i jakis dobry statyw

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów