Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: CS3 a CS4

Domyślnie CS3 a CS4

Witam,

mam problem. Zmieniłem system z Leoparda na Snow Leoparda. Jako, że CS3 nie działa prawidłowo na Snow to zainstalowałem CS4 i teraz na większości zdjęć pojawiają się dziwnie paski. Aparat jaki posiadam to D200 a wcześniej był D70s. Możecie mi pomóc?

Pozdrawiam.

Domyślnie

A moze bys tak pokazal, jak te paski wygladaja, bo mozemy sie tu wszyscy do konca swiata zastanawiac.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

A tak z ciekawosci to co sie wykrzaczalo w CS3, bo na necie mozna znalezc opinie ze wszystko jest ok.

Domyślnie

marszull nie wiem co ale czytałem na jakiejś stronie, że są problemy więc zainstalowałem nowego. Teraz odkryłem, że w podglądzie pliku też są paski.

Prawie wszystkie zdjęcia wyglądają tak:

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwagir Zobacz posta
    Prawie wszystkie zdjęcia wyglądają tak:
    Rozumiem, ze po zapisie (i wyswietleniu np. w jakims viewerze) paskow nie ma? Jesli nie, to sprawdz (nie wiem jak to wyglada na MacOS, i jaki sie ma do tego update systemu), czy np. cos nie tak ze sterownikami karty graficznej. Sprawdzilbym rowniez ewentualne ustawienia dopalania sprzetowego. CS4 wprowadza cos takiego w oparciu o CUDA NVidii. Moze ma to zwiazek wlasnie z tym.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

No właśnie teraz sprawdzam i otwierając jpg w standardowym programie do przeglądania zdjęć jest to samo. Fuck;/. A najlepsze jest to, że w niektórych katalogach zdjęcia są normalne. Nie ma na to żadnej reguły. Nie wiem co teraz począć.

Domyślnie

No właśnie teraz sprawdzam i otwierając jpg w standardowym programie do przeglądania zdjęć jest to samo. Fuck;/. A najlepsze jest to, że w niektórych katalogach zdjęcia są normalne. Nie ma na to żadnej reguły. Nie wiem co teraz począć.
    Czyli to sie tyczy plikow, ktore wczesniej na pewno byly ok? Myslalem, ze moze zrzuciles z karty jakies nowe zdjecia i tak sie wyswietlaja. Nie chcialbym byc zlym prorokiem, ale jesli to nie problem samego wyswietlania (co zugeruje, ze w innym programie te same pliki wyswietlaja sie tak samo), to byc moze cos sie pokickalo w systemie plikow (albo z samym dyskiem) podczas aktualizacji systemu. Wszedzie trabili o zrobieniu kopii danych przed updatem. Zrobiles?
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Sprawa wygląda tak. Nie robiłem update tylko zainstalowałem system od nowa. Wcześniej wszystkie zdjęcia jakie miałem na dysku zgrałem na dysk zewnętrzny.

Domyślnie

Sprawa wygląda tak. Nie robiłem update tylko zainstalowałem system od nowa. Wcześniej wszystkie zdjęcia jakie miałem na dysku zgrałem na dysk zewnętrzny.
    Sprobuj otwierac te "uszkodzone" pliki w roznych innych programach/przegladarkach (jesli takowe posiadasz) i sprawdzaj dokladnie, czy bledy wystepuja w taki sam sposob (w tych samych miejscach obrazu), czy losowo. Jesli losowo, to problem z karta/sterownikami. Jesli w tych samych -- obstawiam uszkodzone pliki (chociazby poprzez przesyl z zewnetrzego dysku). Masz jeszcze kopie na tym zewnetrznym -- jesli tak, sprawdz jak sie wyswietlaja (bezposrednio z niego, jak i po przeslaniu na systemowy).
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

podeślij mi jakiegoś RAW-a który u Ciebie wykrzacza się, zobacze czy u mnie bedzie to samo
    adres: lukasz (@) lost .pl

eles
    [F100] [D3]

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów