Szukaj
Nie wiem jak konwertujesz foty, jeśli zmieniasz całość to przy tak zdecydowanych kolorach (niebieskie niebo, czerwone dachy) jeśli niebieski ok. to czerwony słabo (patrz zdj. 1a niezłe niebo, a czerwone dachówki białe) Domy mają różne kolory, a na bw niemal identyczny (zbyt jasny) odcień. Ja (ekspertem nie jestem) w takich sytuacjach osobno obrabiam skrajne kolory, np. dachówki - konwersja- suwaki, niebo- konwersja- suwaki, inne.... (kamienie na ulicy te jasne są na bw ciemne, mur tam gdzie w kolorze ciemniejszy na bw jaśniejszy i odwrotnie, spójrz na obramówki okien na budynku z lewej) A ja w sumie się nie znam to tylko moje subiektywne odczucia.
no bw bardziej mi podchodzia tak ogólnie to ot takie poprawne kadry
pozdrawiam
Nic tak nie niszczy organizmu, jak długotrwała fizyczna bezczynność" - ARYSTOTELES
Nie wiem czy mogę... Tak na szybko, więc wiele niedokładności i można jeszcze sporo popracować.
Jeśli obróbka coś wnosi to czemu nie. Rzeczywiście, w Twojej wersji jest więcej "kolorów", niebo jest bardziej wyraziste i zapodałeś zdecydowanie więcej światła, co daje fotce dodatniego sporego kopa. Chyba nie potrafię uwolnić się od mrocznych klimatów, które w moich BW przekładają się na szarzyznę. Ale próbować trzeba.
LED ZEPPELIN
w czarno-bieli o wiele lepiej
Skontaktuj się z nami