Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Stare i nowe

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Proac150 Zobacz posta
    Tak bw sporo lepsze, chociaż popracować nad nim by się trochę zdało
    To znaczy...?
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    To znaczy...?
    Nie wiem jak konwertujesz foty, jeśli zmieniasz całość to przy tak zdecydowanych kolorach (niebieskie niebo, czerwone dachy) jeśli niebieski ok. to czerwony słabo (patrz zdj. 1a niezłe niebo, a czerwone dachówki białe) Domy mają różne kolory, a na bw niemal identyczny (zbyt jasny) odcień. Ja (ekspertem nie jestem) w takich sytuacjach osobno obrabiam skrajne kolory, np. dachówki - konwersja- suwaki, niebo- konwersja- suwaki, inne.... (kamienie na ulicy te jasne są na bw ciemne, mur tam gdzie w kolorze ciemniejszy na bw jaśniejszy i odwrotnie, spójrz na obramówki okien na budynku z lewej) A ja w sumie się nie znam to tylko moje subiektywne odczucia.

Rozmowny Awatar cialat
    Miasto
    Reńska Wieś/Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

no bw bardziej mi podchodzi a tak ogólnie to ot takie poprawne kadry pozdrawiam

Nic tak nie niszczy organizmu, jak długotrwała fizyczna bezczynność" - ARYSTOTELES

Domyślnie

Nie wiem czy mogę... Tak na szybko, więc wiele niedokładności i można jeszcze sporo popracować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Proac150 Zobacz posta
    Nie wiem czy mogę... (...)
    Jeśli obróbka coś wnosi to czemu nie. Rzeczywiście, w Twojej wersji jest więcej "kolorów", niebo jest bardziej wyraziste i zapodałeś zdecydowanie więcej światła, co daje fotce dodatniego sporego kopa. Chyba nie potrafię uwolnić się od mrocznych klimatów, które w moich BW przekładają się na szarzyznę. Ale próbować trzeba.
    LED ZEPPELIN

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów