Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: fallout

Domyślnie

obie prace bardzo na tak, ale to dwojka rzadzi imho

Domyślnie

Wow dzięki! Nie spodziewałem się tak pozytywnego odzewu.

dpzcwa: Wielu mang nie oglądałem, za to klimat Fallout'a bardzo lubię; a jeśli mam być szczery to początkowe założenia przed wyzwoleniem migawki były Mad Max'owe.
    mOSAd: Niestety ktoś mnie przelicytował z silosem na allegro ...wiem o co Tobie chodzi i zgadzam się, że więcej by szło wyciągnąć klimatu, gdyby w tle grały dodatkowe elementy (chociażby zerdzewiały wrak samochodu). Niestety w okolicy nie mieliśmy nic takiego pod ręką. Niemniej jednak uwaga słuszna, bo często fotografując pierwszy plan zapomina się o kontekście.
    gadas: Spoko, mężczyzn nie jadam. Jak widać większość woli dwójkę, więc pewnie masz rację; osobiście jednak skłaniam się do jedynki.
    stachu321: Bez przesady - perełki dopiero za kilka lat będę robił, nie mam zamiaru kończyć na tym etapie.
    fotomagik: Dzięki, staram się kulać do przodu, żeby gonić sporo osób z tego forum.
    Edfu: Wiem, że jestem piękny i uroczy (- popatrzcie w moje oczy) ...ale fotograficznie na laurach nie spocznę.
    kichu1979: No proszę, nawet Ty się nie przyczepiłeś.

Domyślnie

piszesz wiekszosc woli dwojke

w moim odczuciu jedynka jest bardzo dobrym portretem, ale jakby to powiedziec "tylko" potretem, w sensie, ze jest stylizacja ale nie ma kontekstu

a dwojka wlasnie ma imho klimat, bo stylizacja swietnie zostala wpasowana w kontekst...

Domyślnie

Popieram przedpiszcę - najlepsze byłoby połączenie tych dwóch zdjęć - może być obok siebie - siła jedynki i kontekst dwójki jednocześnie. No ale zabrakło mi jeszcze trochę tego kontekstu - fajny pomysł z wrakiem, ale beczka jakaś zardzewiała może też by wystarczyła, może jakieś zardzewiałe metalowe drzwi, płyty metalowe, itp - to się powinno dać znaleźć, ale jest z tym chyba coraz ciężej w zurbanizowanych rejonach. W każdym razie fajna sesyjka i na pewno można zaliczyć do udanych.

Domyślnie

Jasne, macie rację... i właśnie takie komentarze pozwalają wyciągać dobre wnioski przed kolejnymi sesjami.
    Dorzucę wtedy jeszcze może coś takiego:

.
    Mam nadzieję, że nie zepsuje efektu poprzednich.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez everyman Zobacz posta
    Mam nadzieję, że nie zepsuje efektu poprzednich.
    Jakby Ci to delikatnie powiedzieć..... niestety to już nie to. Chyba nie ma co walczyć na siłę, albo chwilę odetchnąć. 3L - mina do kitu, naburmuszona. 3P - jedna jaskółka wiosny nie czyni. 4L - otoczenie ok, ale poza do kitu, sztywno, chciałoby się akcji, a nie stania i czekania na atak mutantów. 4P - fajna, ale zupełnie solowo, bez związku z pierwszymi. No i ten róż jakoś dla mnie się gryzie z całą resztą. W tej konwersji na pierwszy rzut oka powinien zamienić się w brąz lub okolice jasności skóry. Tu trochę dziwnie na moje oko wygląda. Ale ja mam dziwne oczy i wzrok popsuty.
    Zostałbym zatem przy dwóch pierwszych i tyle, wnioski ewentualnie na przyszłość.

EDYTKA: Tak mi jeszcze przyszło skojarzenie z reporterki. Warto fotografować otoczenie, szczegóły w miejscu stylizacji - potem czasem się to przydaje, jakiś nowy pomysł wpada do głowy jak można pewne rzeczy połączyć. Fotografować w różnej skali najlepiej. I w pionowych kadrach, które łatwiej połączyć z modelkami. Okno, beczka, kanister, drzwi...

Domyślnie

mi sie kojarzy z falloutem i madmaxem
    D90, D70s, 70-210/4 , 50/1,8 ,T28-70/2.8 , N18-70/3,5-4,5 , Sb-600 , CY200 + dodatki
    http://www.fotolens.pl

Domyślnie

Nikt nie wspomniał jeszcze o "Avalon" Mamoru Oshii. Ostatnie słabe. Bardzo wymuszona poza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Nikt nie wspomniał jeszcze o "Avalon" Mamoru Oshii.
    Myślę, że większość którzy widzieli, wyparła ten obraz z pamięci czym prędzej. Ja do dziś słucham muzyki i pewnie długo jeszcze.

Domyślnie

Ech Dzięki za ten wątek! Kocham te klimaty!

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów