obie prace bardzo na tak, ale to dwojka rzadzi imho
Szukaj
obie prace bardzo na tak, ale to dwojka rzadzi imho
Wow dzięki! Nie spodziewałem się tak pozytywnego odzewu.
dpzcwa: Wielu mang nie oglądałem, za to klimat Fallout'a bardzo lubię; a jeśli mam być szczery to początkowe założenia przed wyzwoleniem migawki były Mad Max'owe.
mOSAd: Niestety ktoś mnie przelicytował z silosem na allegro...wiem o co Tobie chodzi i zgadzam się, że więcej by szło wyciągnąć klimatu, gdyby w tle grały dodatkowe elementy (chociażby zerdzewiały wrak samochodu). Niestety w okolicy nie mieliśmy nic takiego pod ręką. Niemniej jednak uwaga słuszna, bo często fotografując pierwszy plan zapomina się o kontekście.
gadas: Spoko, mężczyzn nie jadam. Jak widać większość woli dwójkę, więc pewnie masz rację; osobiście jednak skłaniam się do jedynki.
stachu321: Bez przesady - perełki dopiero za kilka lat będę robił, nie mam zamiaru kończyć na tym etapie.
fotomagik: Dzięki, staram się kulać do przodu, żeby gonić sporo osób z tego forum.
Edfu: Wiem, że jestem piękny i uroczy (- popatrzcie w moje oczy) ...ale fotograficznie na laurach nie spocznę.
kichu1979: No proszę, nawet Ty się nie przyczepiłeś.![]()
piszesz wiekszosc woli dwojke
w moim odczuciu jedynka jest bardzo dobrym portretem, ale jakby to powiedziec "tylko" potretem, w sensie, ze jest stylizacja ale nie ma kontekstu
a dwojka wlasnie ma imho klimat, bo stylizacja swietnie zostala wpasowana w kontekst...
Popieram przedpiszcę - najlepsze byłoby połączenie tych dwóch zdjęć - może być obok siebie - siła jedynki i kontekst dwójki jednocześnie. No ale zabrakło mi jeszcze trochę tego kontekstu - fajny pomysł z wrakiem, ale beczka jakaś zardzewiała może też by wystarczyła, może jakieś zardzewiałe metalowe drzwi, płyty metalowe, itp - to się powinno dać znaleźć, ale jest z tym chyba coraz ciężej w zurbanizowanych rejonach. W każdym razie fajna sesyjka i na pewno można zaliczyć do udanych.
Jakby Ci to delikatnie powiedzieć..... niestety to już nie to. Chyba nie ma co walczyć na siłę, albo chwilę odetchnąć. 3L - mina do kitu, naburmuszona. 3P - jedna jaskółka wiosny nie czyni. 4L - otoczenie ok, ale poza do kitu, sztywno, chciałoby się akcji, a nie stania i czekania na atak mutantów. 4P - fajna, ale zupełnie solowo, bez związku z pierwszymi. No i ten róż jakoś dla mnie się gryzie z całą resztą. W tej konwersji na pierwszy rzut oka powinien zamienić się w brąz lub okolice jasności skóry. Tu trochę dziwnie na moje oko wygląda. Ale ja mam dziwne oczy i wzrok popsuty.
Zostałbym zatem przy dwóch pierwszych i tyle, wnioski ewentualnie na przyszłość.
EDYTKA: Tak mi jeszcze przyszło skojarzenie z reporterki. Warto fotografować otoczenie, szczegóły w miejscu stylizacji - potem czasem się to przydaje, jakiś nowy pomysł wpada do głowy jak można pewne rzeczy połączyć. Fotografować w różnej skali najlepiej. I w pionowych kadrach, które łatwiej połączyć z modelkami.Okno, beczka, kanister, drzwi...
mi sie kojarzy z falloutemi madmaxem
![]()
D90, D70s, 70-210/4 , 50/1,8 ,T28-70/2.8 , N18-70/3,5-4,5 , Sb-600 , CY200 + dodatki
http://www.fotolens.pl
Nikt nie wspomniał jeszcze o "Avalon" Mamoru Oshii. Ostatnie słabe. Bardzo wymuszona poza.
EchDzięki za ten wątek! Kocham te klimaty!
Skontaktuj się z nami