Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Debiut

Domyślnie

Ja myślałem raczej o czymś takim:
    4b

PS. Ale rzeczywiście, może za dużo sterylnych zdjęć.... Swoją drogą zdjęcie bez miejscowego retuszu - jak zwykle na potrzeby forum - Picasa - najszybciej, a zazwyczaj da się pokazać o co chodzi. Co do sterylności, ja nie zawsze za nią jestem, ale to zależy od zdjęcia po prostu. Jedne lepiej wygladają naturalnie, inne dopieszczone.

Domyślnie

mOSAd, podoba mi się Twoja wersja. Lepsza, gdyż ja nie umie jeszcze tak dobrze obrabiać zdjęć ... ale wszystko w swoim czasie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweet1lady4 Zobacz posta
    mOSAd, podoba mi się Twoja wersja. Lepsza, gdyż ja nie umie jeszcze tak dobrze obrabiać zdjęć ... ale wszystko w swoim czasie
    Dokładnie. Obróbka jest prosta, choć trzeba wiedzieć od czego zacząć. Zawsze pierwszy krok to dobry balans bieli. Tu wystarczy spojrzeć na białka oczu. Są niebieskie, a zatem należy tak ustawić balans, by białka były białe - większość programów ma "pipetkę" do tego celu. Kliknąłem na białkach. I właściwie.... na tym etapie można zakończyć!
    Ale, że ja chciałem uzyskać efekt glamour, a zdjęcie dostałem przesaturowane, to zmniejszyłem mocno saturację, potem parę razy rozświetliłem delikatnie (fajny efekt w Picasie) wraz z poprawkami kontrastu, wykadrowałem i wyostrzyłem. I już.

PS. Zwróć proszę uwagę na pisownię wyrazu "umieć" - poprawnie jest - "ja [nie] umiem". Przykra wada genetyczna niestety każe mojemu mózgowi wyłapywać takie rzeczy i one potem bolą.

Domyślnie

Jeśli się nie obrazisz to pozwoliłem sobie na inna obróbkę twojej fotografii
    Niestety ja twoja fotografie retuszowałem a wiem że nie byłaś tego zwolenniczką .

Najbardziej z twoich prac podoba mi się właśnie zdjęcie o numerze 4 .
    Masz dobre oko czekam na następne twoje prace zamieszczone na forum .
    Oby więcej takich debiutów .
    Pozdrawiam Adam
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweet1lady4 Zobacz posta
    wiedziałam , że 1 przyniesie dużo spekulacji.. A więc tak.. robiąc to zdjecie.. miałam przed oczami taki właśnie klimat po obróbce.. mogłabym i umie pozbyc sie niedoskonałosci cery ,ale uważam, że za dużo jest "sterylnych" zdjęc, więc jedno zrobiłam takie naturalne...
    Raczej nie chodzi o skórę, ale o to ze momentami jest płasko i giną szczegóły.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Cwaniak dołożył jej włosów!
    ktoś pisał że brakowało .....
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Cwaniak dołożył jej włosów!
    Nie kijem go to pałką

Co do zdjęć... i mi spodobało się najbardziej to z numerem 4. Chociaż idealna w moim odczuciu byłaby wersja pośrednia pomiędzy 4 a 4a, nie za szeroko, ale z widocznymi dłoniami.

Pozdrawiam.
    Surfingujące buty.

Domyślnie

mOSAd, dziękuję za pomoc a co do mojego błędu to.. jakoś nie zwróciłam uwagi na to , co napisałam. A rzadko mi się to zdarza.. . A do obróbki używam triala PSa.. więc coś tam obrabiać potrafię, jednak nie są to jakieś zbyt rozbudowane umiejętności

gadas, o te włosy po twojej "robocie" są rzeczywiście dobre

Madlenne, dziękuję za uwagę. Następnym razem postaram się, żeby nie było tak płasko

Marrab, ja też najbardziej lubię to zdjęcie..

Pozdrawiam

Domyślnie

i tym optymistycznym akcentem spadaj dalej focić :P Zobaczymy co wyniosłaś z lekcji
    Zwyczajny jak kiełbasa.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów