Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Debiut

Domyślnie Debiut

Witam. Forum odwiedzam już baaardzo długo i uważnie śledzę wątki. Jako, że na co dzień robię zdjęcia kompaktem- mniej więcej od 2 lat, a lustrzankę mam baaardzo rzadko w łapkach- w sumie może z 5 raz- przedstawiam dopiero teraz kilka kadrów ode mnie.
    Modelka : www.alexandra379.maxmodels.pl

1.
    2.
    3.
    4.
    Dziękuję za wszystkie cenne wskazówki, co robić, aby było jeszcze lepiej
    Pozdrawiam M.

Domyślnie

4 mi się podoba, ale włosy mogłyby zasłaniać całe czoło
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Dla mnie 3 całkiem ładna, na 4 faktycznie włosy rzucają się w oczy. Może photoshop pomoże
    BTW. Widziałem Twoje prace na Max Models, i jak zainwestujesz w lustrzankę możesz pokazać klasę Bo już teraz jest świetnie jak na kompakt.
    Zwyczajny jak kiełbasa.

Domyślnie

Może photoshop pomoże
    próbowałam, ale aż takich zdolnosci nie mam i to było troch celowo, aby widać było czoło...
    dziękuję stachu za miłe słowa

Domyślnie

mOSAd, bardzo czekałam na Pana komentarz, pełna nadziei na coś dłuższego i konstruktywnego

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Sam nie wiem. Z jednej strony podoba mi się taka konwencja, z drugiej strony do każdego zdjęcia można mieć jakieś zastrzeżenia. I nie to żebym się czepiał, po prostu wydaje mi się, że można było ciut lepiej, i jakieś takie uczucie jakby nie do końca wykorzystanych możliwości. Nie piszę co konkretnie mi nie pasi, bo nie potrafię tego nazwać. Ale zdjęcia na pewno przykuwają uwagę, no i modelka bardzo fajna. Pozdrawiam.
    "Nie mam problemów z piciem, no chyba że nie chcą podać mi drinka..." Tom Waits

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweet1lady4 Zobacz posta
    mOSAd, bardzo czekałam na Pana komentarz, pełna nadziei na coś dłuższego i konstruktywnego
    Proszę mi to nie "panować", ja tylko duży dzieciak jestem. Nie dodam nic konstruktywnego, bo jest dobrze. Wszystkie elementy są na swoim miejscu, ale jeszcze niedotarte (przejrzałem Twoje portfolio na MM). To wymaga czasu i praktyki, a ja nie chcę Cię kierować w jakąkolwiek stronę, bo być może sama lepiej odnajdziesz swoją drogę. I przy okazji styl. Lubię zdjęcia kobiet, bo trochę inaczej współpracują z modelkami i inaczej odczuwają fotografię, nastrój i kolory. Mają natomiast *często* tę cechę, że są mało obiektywne. To czasem dobre (pasja tu się przydaje), czasem złe (właśnie w przyjmowaniu krytyki). Dlatego staram się być bardzo ostrożny komentując zdjęcia płci pięknej.
    Może dorzucę tylko obróbkowe komentarze. Nie podoba mi się taka sepia. Sam używam i lubię, ale sepie są różne i często lepiej zdjęcie odsaturować mocno, robiąc bardziej cz-b z domieszką ciepła, niż typową sepię. Zastanawia też czarnobiały, bo włosy wygladają trochę jak siano na dwójce. Na trójce jest całkiem fajnie, choć wersja kolor też ok. Ostrożniej z oczami, ale to już wiesz. Na jedynce światło i obróbka uwypukliły nierówności skóry, zamiast je ukryć.
    No dobrze, to jeszcze trochę....
    1. Będzie najlepsza jak znajdziesz dobry sposób na obróbkę
    2. OK, ale to nie jest super zdjęcie.
    3. Dobre, bo trudno jest pokazać całą sylwetkę tak, by wszystko na zdjęciu grało. Szalona spódnica troszkę może rzuca się w oczy, ale generalnie przyjemnie.
    4. Chętnie zobaczyłbym dobry glamourowy kolor i obróbkę w tym przypadku.

Domyślnie

Mi nie podchodzi obróbkowo 1, natomiast 4 ma potencjał. Można by wyciągnąć więcej z tego zdjęcia.

Domyślnie

wiedziałam , że 1 przyniesie dużo spekulacji.. A więc tak.. robiąc to zdjecie.. miałam przed oczami taki właśnie klimat po obróbce.. mogłabym i umie pozbyc sie niedoskonałosci cery ,ale uważam, że za dużo jest "sterylnych" zdjęc, więc jedno zrobiłam takie naturalne.. Zdaję sobię sprawę, że nie musi się ono podobać i śą tu pewne błędy.
    Na życzenie ostatnie w kolorze z szerszym kadrem (który zresztą uważam za nie udany)

4a

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów