Close

Strona 31 z 36 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 353

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shiningblack Zobacz posta
    cena jest porownywalna, wiec nie ma znaczenia
    w sumie 99% zdjec robi sie na najszerszym kacie, wiec chyba lepiej miec 10mm...
    ja podobnie podchodze do sprawy, lubie szeeeeroko, bo te 24 mm mozna na roznych szklach zrobic
    de czysta i szkua

Domyślnie

Czy sprawdzał ktoś jak wygląda współpraca tego szkła z filtrami (nakręcanymi i/lub cokin P) ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kielbach Zobacz posta
    jak wygląda współpraca tego szkła z filtrami
    wygląda b pozytywnie .

Domyślnie

Prosiłbym o blizsze informacje. Chodzi głównie o system Cokin i winietowanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marco64 Zobacz posta
    wygląda b pozytywnie .
    masz jakiś przykład?. wyczytałeś tak w sieci? czy tylko tak palnąłeś aby palnąć?
    de czysta i szkua

Domyślnie

Odświeżę temat, jako że w sieci wciąż skandalicznie mało jest informacji na temat tego obiektywu.

Zrobione właśnie Nikkorem 10-24 + połówkowy filtr Hitecha 0,9:

D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

Domyślnie

wczoraj dostałem ten obiektyw w moje ręce, to moj pierwszy wlasny obiektyw szerokokatny, wiec nie mam duzego porownania,ale na moje jest genialny! pierwsze zdjecia umiescilem juz na moim blogu ( link w podpisie ), RAW wrzuce tylko jak dorwe jakis hot-spot, bo korzystam z internetu przez komorke i wyslanie tak duzego zipa jest niemozliwe,

dajcie znac co o tym myslicie, chetnie wyslucham sugesti, albo powiedzcie jakie zdjecie mam zrobic ( czego lub kogo, jaka perspektwa) - tak zeby mozna bylo ocenic mozliwosci tego szkla, bo ja nie mam duzego doswiadczenia i pewnie sa rzeczy na ktore nie zwracam uwagi.

p.s. Witam na forum.

Domyślnie

dame, widze ze jestes z ursusa

jak jest z tym cokinem masz P czy Z czy moze Xpro? na 10 mm holder winietuje?

Domyślnie

heh, zgadza się - ursus

mam system Cokin P, w zakresie 10-12mm winietuje. Gdzieś w sieci wyczytałem, że jeśli zetnę norzem dwa miejsca na filtry - tak żeby pozostało miejsce tylko na jeden, to winieta zniknie. Mi takie rozwiązanie pasuje i tak właśnie zrobię przed następnym plenerem.
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

Strona 31 z 36 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów