Szukaj
Czy sprawdzał ktoś jak wygląda współpraca tego szkła z filtrami (nakręcanymi i/lub cokin P) ?
Prosiłbym o blizsze informacje. Chodzi głównie o system Cokin i winietowanie.
Odświeżę temat, jako że w sieci wciąż skandalicznie mało jest informacji na temat tego obiektywu.
Zrobione właśnie Nikkorem 10-24 + połówkowy filtr Hitecha 0,9:
D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D
wczoraj dostałem ten obiektyw w moje ręce, to moj pierwszy wlasny obiektyw szerokokatny, wiec nie mam duzego porownania,ale na moje jest genialny! pierwsze zdjecia umiescilem juz na moim blogu ( link w podpisie ), RAW wrzuce tylko jak dorwe jakis hot-spot, bo korzystam z internetu przez komorke i wyslanie tak duzego zipa jest niemozliwe,
dajcie znac co o tym myslicie, chetnie wyslucham sugesti, albo powiedzcie jakie zdjecie mam zrobic ( czego lub kogo, jaka perspektwa) - tak zeby mozna bylo ocenic mozliwosci tego szkla, bo ja nie mam duzego doswiadczenia i pewnie sa rzeczy na ktore nie zwracam uwagi.
p.s. Witam na forum.
dame, widze ze jestes z ursusa
jak jest z tym cokinem masz P czy Z czy moze Xpro? na 10 mm holder winietuje?
Test nowego nikona
http://www.optyczne.pl/2113-nowość-T...5-4.5G_ED.html
FM2n, Mamiya RB67;
heh, zgadza się - ursus
mam system Cokin P, w zakresie 10-12mm winietuje. Gdzieś w sieci wyczytałem, że jeśli zetnę norzem dwa miejsca na filtry - tak żeby pozostało miejsce tylko na jeden, to winieta zniknie. Mi takie rozwiązanie pasuje i tak właśnie zrobię przed następnym plenerem.
D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D
Skontaktuj się z nami