Close

Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 131

Domyślnie

Potencjalny chętny na D80 może się nieźle przerazić, czytając ten wątek. Mozliwe że jestem po prostu niesamowitym szczęściarzem ale u mnie hoty wychodzą dopiero na ekstremalnym połączeniu 3200/30s. To norma że przy takich skrajnych wartościach wyskakują złe piksele, żaden D2X czy inny EOS 5D nie zmieni tego. Przypomina mi to nieco onanizm userów Canona, którzy chwalą się swoimi niskimi szumami na cropach 100%. Czy nagłaśniane BF/FF w 350D...
    Jeśli złe piksele wyskakują na każdej fotce, pozostaje mapowanie/wymiana matrycy. A dla iso 1600 przerzucenie się na kliszę, tam deadów chyba nie ma.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fenek Zobacz posta
    u mnie hoty wychodzą dopiero na ekstremalnym połączeniu 3200/30s.

To wyłącz odszumianie.....
    -->bleeee<--

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fenek Zobacz posta
    Potencjalny chętny na D80 może się nieźle przerazić, czytając ten wątek. Mozliwe że jestem po prostu niesamowitym szczęściarzem ale u mnie hoty wychodzą dopiero na ekstremalnym połączeniu 3200/30s. To norma że przy takich skrajnych wartościach wyskakują złe piksele, żaden D2X czy inny EOS 5D nie zmieni tego.
    Czy ktoś może wyjaśnić jaki jest cel testowania 30 sekund na ISO 3200 ?! Czy ktokolwiek robi tak zdjęcia ?! Bądźmy realistami i róbmy zdjęcia 10 sekund na ISO 100 lub 1/60 na ISO 3200.

Pozdrawiam!

Domyślnie

witam,
    wczoraj zakupiłem D80 i dzisiaj zobaczyłem, że mam na LCD jednego hot/dead pixela, który po włączeniu LCD świeci cały czas na niebiesko... nie rzutuje to na jakość zdjęcia (zdjęcia są pozbawione tego szczegółu, na szczęście)... z tego co tu wyczytałem to ten pixel nie jest podstawą do reklamacji... kobieta w sklepie powiedziała mi, że nikon sobie zastrzega, że takie pixele nie stanowią podstaw do reklamacji i mają to napisane w instrukcji obsługi, ale nigdzie tego nie mogłem znaleźć... moje pytanie jest czy można również mapować pixele na LCD czy tylko na matrycy?

Domyślnie

dzisiaj właśnie mi wymienili mojego D80 z hot pixelem na nową sztukę w sklepie

Domyślnie

"czy można również mapować pixele na LCD czy tylko na matrycy?"
    A niby jakim sposobem? (nie wydaje mi sie...)

"dzisiaj właśnie mi wymienili mojego D80 z hot pixelem na nową sztukę w sklepie"
    z piecioma...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    A niby jakim sposobem? (nie wydaje mi sie...)
    toż to właśnie pytam czy można...

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    z piecioma...
    nie bluźnij
    na razie nic nie ma i oby się nic nie pojawiło

Domyślnie

Witam!
    Tydzień temu mapowali mi matrycę w serwisie (gorący pixel)! Trwało to 5 minut, nikt się nie pytał o gwarancję. Obsługa super! Jeżeli chodzi o martwe pixele na wyświetlaczu LCD to się ich nie mapuje!

Domyślnie

"toż to właśnie pytam czy można..."

Teoretycznie moznaby, o ile panel bylby wyposazony w taka funkcje, ale...

To sa dwie rozne sprawy.

W pierwszym przypadku najpierw jest matryca i odczyt z niej mozna zmodyfikowac programowo.

W drugim natomiast, panel jest ostatnim elementem toru wyswietlania i nic juz po nim w obraz nie ingeruje, poza okularami ze sladami bytnosci muchy, ale trudno od muchy wymagac takiej inteligencji, aby "sladami" zaslonila hotpiksel.
    Czysto teoretycznie moznaby ow piksel w ogole wylaczyc, ale to sprawy i tak nie zalatwia, bo wtedy na jasnym tle bedzie czarna kropka, czyli statystycznie na jedno wychodzi.

Domyślnie

dzięki wielkie za odpowiedź

Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów