Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Domyślnie

też mam Premium Gold od firmy Eltec (1900) i potwierdzam to, co napisał mike00, choć u mnie tych zdjęć jest nieco więcej

teraz robię wszystko na oryginalnym akku, zamiennik leży w biurku

nigdy więcej Premium Gold
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

Potwierdzam co do Premium Gold -nie warto się nimi interesować. Aparat piszczy i blokuje spust, a po 10 minutach kolejne zdjęcia można robić i jest "pełen" :/ Póki co mam MaxxCell 1700mAh i... będę robił reklamację... ładowarka po kilku minutach przestaje ją ładować (dioda nie pali się ciągłym światłem, a poprostu gaśnie). Sam akumulator pozwolił na zrobienie prawie 250 zdjęć, prawie 200, 141, prawie... :/ Tendencja spadkowa w porażającym tempie. Ciekawe, czy jak mi wymienią będzie ok.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    bydgoszcz/fordon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Ja od 9 miesięcy używam zamiennika EN-EL3 kupionym na alegro za 24 pln i działą jak nowy. Deklarowana pojemność mego zamiennika to 1800 mAh, i rzeczywiście więcej zdjec zrobie na nim niż na orginalnym aku o poj 1400.

Mógłbyś podać nazwę producenta tego akumulatora i ewentualnie tą aukcję na allegro jeśli jeszcze ona jest?

eric
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aries.mehehe Zobacz posta
    Potwierdzam co do Premium Gold -nie warto się nimi interesować. Aparat piszczy i blokuje spust, a po 10 minutach kolejne zdjęcia można robić i jest "pełen" <cut>
    tez tak mam. zawiodlem sie bo kiedys na tym forum wyczytalem ze to jedne z najlepszych nieogrinalnych aku. wyglada na to ze bedzie trzeba pogadac ze sprzedawca o wymianie. pytanie czy to cokolwiek da.

pozdrawiam
    cartman

btw: robilem ostatnio zdjecia na weselu i na 200 zdjec musialem 3 razy aku zmieniac. zaobserwowalem ze raz ladowanie do pelna (swiecaca ciagle dioda) trwalo ok 15 minut! cos jest nie halo z tym aku.

Domyślnie

A co myślicie o tym :
    może troche drozszy ale bez zadnej ściemy o pojemności ( 2400 )

http://www.e-cyfrowe.pl/lustrzanki/k...tor-p-860.html
    Nikon D50 + AF-S 18-70 IF DX ED + troche szmelcu

Oszczędny w słowach Awatar mike00
    Miasto
    Jastrzębie/Katowice/RSl.

Domyślnie

Skontaktowalem sie ze sprzedawca, dostalem nowy akumulator Premium Gold i ... dziala bez zarzutu. Na razie nie ma zadnych oznak, ktore moglyby mnie niepokoic. Poczekam jeszcze do czasu az w sposob naturalny sie wyladuje i jak sie zachowa po kolejnych ladowaniach. Ale tak jak wyzej - zmiana okazala sie skuteczna. Wynika z tego, ze wszystko zalezy od konkretnego egzemplarza.
    Pozdrawiam
    D50; T 12-24; T 28-75; S 70-300 APO; SB-600; MF 550prob + 486rc2

Co po sprzęcie jak talentu brak.
    D70S T 17-75 N 50, 80-200 Af-s, błyska po oczach 800 , SS300AW, jakieś filtry, cokiny, cudaki

Domyślnie

jeśli chodzi o tą drugą aukcję http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=132321215 to mam od 2 tygodni ten akumulatorek (posiadam D50), narazie 2 razy ładowany (po 2h jak oryginał) natomiast wytrzymał po ok 300 zdjeć (w tym sporo z lampą wbudowaną) zatem jak narazie jest słabszy od oryginału, lecz słyszałem że kumpel mając D70 nie zauważył różnicy między nim a oryg mówiąc że na obu robi po 600 zdjęć...

Pozdrawiam
    D90|D50|S30 1.4|N 35 1.8 AF-S|N 50 1.4 AF-S|T17-50 2.8|N 85 1.8|S 12-24|SB-800|

Domyślnie

Kupiłem tego MaxCella. Jak troche popstrykam to dam znać jak się sprawuje.
    Co po sprzęcie jak talentu brak.
    D70S T 17-75 N 50, 80-200 Af-s, błyska po oczach 800 , SS300AW, jakieś filtry, cokiny, cudaki

Domyślnie

Odnosnie akumulatorow EN-EL3 i EN-EL3a - jaka jest miedzy nimi dokladnie roznica ??? - poza mniejsza pojemnoscia o 100mAh ???
    Gdzies sie doczytalem, ze EN-EL3 byly jakies "wadliwe" (mocno sie grzaly czy cos w tym stylu) - czy to prawda ???

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów