Szukaj
Z zamiennikami jest jeszcze jeden problem. Popnad pół roku temu zakupiłem na Allegro akumulator do D70s firmy Premium Gold 1900mA. Po jakimś czasie (ok 10 cykli ładowania) aku. padł. Ponieważ nie mam papierów więc dochodzenie praw u sprzedawcy z tytułu gwarancji nie wchodzi w grę. W związku z powyższym pozwoliłem sobie rozebrać to cudo i okazało się, że 1900mA to tylko napis na obudowie. W środku na samych ogniwach jak byk widnieje napis 1300mA.
Może to przypadek, ale mimo wszystko trzeba uważać. Firma, która handluje tym badziewiem ma dzisiaj w swojej ofercie aku o pojemności 2600mA - ciekawe co jest w środku.
Pozdrawiam wszystkich i jednocześnie przestrzegam przed zakupami akumulatorów Premium Gold.
Mam takie głupie pytanieczy EN-EL3e pasuje do D70 ?
KS
Deluxe Limited Edition with Bonus Track & DVD
Tak
Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352
Mam tani zaminnik Nikonowskiego EN-EL3 o pojemności 1800mAh
jak narazie chodzi bez zarzutu i moge powiedziec ze wyciskam z niego troszke wiecej energii niz z oryginalnego 1400mAh. Moze naprawde ma tak jak chinczyk napisał: 1800...![]()
D50, DX 18-70
A znany jest Wam aku. Solaris ???
- odpowiednik Nikon EN-EL3 do D50, D70, D70s, D100 .Pojemność 1600mAh
Pozdrawiam,
alej
Mała odskocznia od głównego tematu ale dalej o En-El3. Mam takie pytanie które mnie dręczy od jakiegoś czasu. Czy ładowarka z d50 naładuje bez większych przeszkód baterie z d80 EN-EL3e ? Z tego co wyczytałem bez problemu bedzie pracowac ta bateria z nikonem d50 ale zarazem bateria z d50 nie bedzie pracować w d80. Interesuje mnie to ponieważ moge kupić d80 bez bateri i sam fakt ze baterie musze wykombinować to już jest mała przeszkoda aby go sprawdzić to nie wiem czy jeszcze nie ładowarke. Proszę o szybką odpowiedź i rzetelną. Z góry dzięki !
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami