Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Zamiennik EN-EL3

Witam

Przeczytałem kilka postów na temat różnych zamienników EN-EL 3.
    Jako że będę potrzebował w najbliższym czasie dodatkowego zasilania, postanowiłem zasięgnąć Waszej opini.
    Co sądzicie o tym egzemplarzu?:
    http://www.foto-tip.pl/sklep/product...products_id=72

Czy może ktoś z Was posiada takowy?
    Chodzi mi o to czy opłaca mi sie wydawać dwie stówki za oryginał i czy taki aku sie nada do użytkowania?
    Troszke sie boje tych tanich aku z allegro.

[ Dodano: Sro 02 Sie, 2006 ]
    Wiem że temat był wałkowany kilkakrotnie, ale mi chodzi o ten egzemplarz.

Domyślnie

Odnosnie akumulatorow EN-EL3 i EN-EL3a - jaka jest miedzy nimi dokladnie roznica ??? - poza mniejsza pojemnoscia o 100mAh ???
    Gdzies sie doczytalem, ze EN-EL3 byly jakies "wadliwe" (mocno sie grzaly czy cos w tym stylu) - czy to prawda ???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TKK Zobacz posta
    Gdzies sie doczytalem, ze EN-EL3 byly jakies "wadliwe" (mocno sie grzaly czy cos w tym stylu) - czy to prawda ???
    Nawet Nikon prowadził akcję wymiany wadliwych, szczegóły znajdziesz na stronie Nikona łącznie z podanymi numerami seryjnymi aku do wymiany.

Domyślnie

Z zamiennikami jest jeszcze jeden problem. Popnad pół roku temu zakupiłem na Allegro akumulator do D70s firmy Premium Gold 1900mA. Po jakimś czasie (ok 10 cykli ładowania) aku. padł. Ponieważ nie mam papierów więc dochodzenie praw u sprzedawcy z tytułu gwarancji nie wchodzi w grę. W związku z powyższym pozwoliłem sobie rozebrać to cudo i okazało się, że 1900mA to tylko napis na obudowie. W środku na samych ogniwach jak byk widnieje napis 1300mA.
    Może to przypadek, ale mimo wszystko trzeba uważać. Firma, która handluje tym badziewiem ma dzisiaj w swojej ofercie aku o pojemności 2600mA - ciekawe co jest w środku.
    Pozdrawiam wszystkich i jednocześnie przestrzegam przed zakupami akumulatorów Premium Gold.

Domyślnie

Niestety tak maja praktycznie wszyscy sprzedawcy. Po prostu nie ma zamiennikow o wiekszych pojemnosciach.
    Natomiast co do EN-EL 3e to juz za jakies 3 tygodnie bedziemy miec zamieniki w cenie okolo 100 zl.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

Mam takie głupie pytanie czy EN-EL3e pasuje do D70 ?

KS
    Deluxe Limited Edition with Bonus Track & DVD

Uprawnienia umieszczania postów