Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: D3000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrkefas Zobacz posta
    (bynajmniej teoretycznie)
    Slowo "bynajmniej" bynajmniej nie oznacza tego samego co slowo "przynajmniej". Przynajmniej o ile mi wiadomo. ^_^
    Marcin "emgieb" Brzozowski
    Jest: kupa klamotow
    Moje fotki: TrekLens

Domyślnie

Spokojnie przeglądając specyfikacje jest to prosta kontynuacja D40x/D60, jeśli będzie produkował jpg-i równie ładne lub lepsze to fajna puszka na sam początek – konkurencja nie ma AF z 11 polami i LCD 3 cale, lub jako spacerowo-zapasowe body na co dzień. Tylko, że to body jest spóźnione w rozwoju o 1,5 roku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emgieb Zobacz posta
    Slowo "bynajmniej" bynajmniej nie oznacza tego samego co slowo "przynajmniej". Przynajmniej o ile mi wiadomo. ^_^
    Można rzec, że są to antonimy.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Jak dla mnie to D80 przerobione na mniejszy aparat
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Dobrze, że obecne zapowiedzi to tylko udawanie czegoś nowego.
    Przynajmniej w czasach kryzysu nie kusi do zmian

P.S> Jednak mam nadzieję, że doczekamy jeszcze kumulacji sporych zmian w stylu premier D300, D3 i jasnych zumików w krótkim czasie
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    i wykastrowane ze srubokreta, i wykastrowane ze srubokreta, i wykastrowane ze srubokreta...

a tak swoja droga - zauwazylem, ze polityki Nikona i Sonyego sa do siebie bardzo zblizone (np. pomysl z tym podrecznikiem z D3000 - pytanie o rozmycie tla, w Sonym zrobili odpowiednie piktogramy, zeszloroczna polityka sprzedazy A200 i D40, najprostsze modele wykastrowane z LV, etc.).
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    To się okaże po tym czy przepala na matrycowym
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    To się okaże po tym czy przepala na matrycowym
    Test łapki wróci do łask
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Zbanowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grafzero Zobacz posta
    Zawiodłem się...

Miałem nadzieję że d3000 będzie zbudowane na bazie matrycy d300/d90/d5000, i ogólnie procesora/oprogramowania z tej generacji sprzętu, a oni dają odgrzewane d60, aparat poprzedniej generacji. Lipa
    D60 wycofują z produkcji, musi być jakiś następca tego modelu, na pewno jest to dobre rozwiązanie bo nie każdy chce posiadać CMOS, poza tym, po co robić drugi d5000.

Domyślnie

Dla mnie jest to proste, linia obudów D40/D40x/D60 zostaje zmieniona na nieco większą wraz z modelem D5000.
    Bo po co produkować 2 rodzaje jak taniej jest robić jeden typ czyli wsadzić bebechy z d60 z lekką poprawą AF i wychodzi D3000.

Większy LCD z tą samą rozdzałką=szybsze zużycie baterii.

Gdyby choć LV i uchylany wyświetlacz tu wsadzili to by było nieco ciekawiej...no chyba że bedą to tanio bardzo sprzedawać, choć znając dotyczasową politykę cen to bardzo w to wątpię.

(A D5000 nadal miało by CMOS i filmiki wiec nie było by konkurencją dla D3000)
    Ostatnio edytowane przez smokwaw ; 31-07-2009 o 11:00
    Powyższa wypowiedź to moją opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów