Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 57

Wątek: D3000

Domyślnie

zwłaszcza te w d70, d50 czy d40
    No ale to matryca pewnie z d200, d80 a potem d40x i d60 i ma iso 100
    Coś czuję, że ten aparacik to ostatnia szansa dla focących IRy
    Naucz się czytać

Domyślnie

Z tego co widzę, to to jest po prostu D80 wsadzony w obudowę D60. Wszystko zależy od ceny, ale o ile wydanie D5000 miało jakiś sens, tak przy D3000 nie mogę się go dopatrzeć Nie lepiej było nadal produkować D80, albo D60? Ciężko mi powiedzieć co Nikon kombinuje, ale to jakaś większa rewolucja. Wygląda na to, że za te 3 lata, jak przestaną produkować D90, nie będzie już taniej lustrzanki z górnym LCD, dużym wizjerem itp. Amatorskie lustrzanki stały się zbyt amatorskie. Nie podoba mi się to co się dzieje.

Domyślnie

No no, MultiCAM 1000 czyli to co w D200, D90 i D5000 - dzialajacy AF to chyba najwazniejsza zmiana. I mam wrazenie, ze jest wiekszy niz D60, moze sie go bedzie lepiej trzymac.
    Marcin "emgieb" Brzozowski
    Jest: kupa klamotow
    Moje fotki: TrekLens

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomeqp Zobacz posta
    Z tego co widzę, to to jest po prostu D80 wsadzony w obudowę D60. Wszystko zależy od ceny, ale o ile wydanie D5000 miało jakiś sens, tak przy D3000 nie mogę się go dopatrzeć Nie lepiej było nadal produkować D80, albo D60? Ciężko mi powiedzieć co Nikon kombinuje, ale to jakaś większa rewolucja. Wygląda na to, że za te 3 lata, jak przestaną produkować D90, nie będzie już taniej lustrzanki z górnym LCD, dużym wizjerem itp. Amatorskie lustrzanki stały się zbyt amatorskie. Nie podoba mi się to co się dzieje.
    To taki "chwyt maketintoty" - sprzedać stare w nowej opakowce i zarobić na tym nową (większą) kasę.
    N

Domyślnie

ja tam się ciesze, im więcej aparatu tym większa możliwosc wyboru no i pojawia się coś nowego, to te starsza (bynajmniej teoretycznie) powinny stanieć

jak stawiacie, dla którego modelu kanonierek ma to być kokurencja? 1000??

ps. nie liczę że pucha będzie kosztowała poniżej 2000;p
    d80, nikkor 18-105, nikkor 50mm f 1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrkefas Zobacz posta
    ja tam się ciesze, im więcej aparatu tym większa możliwosc wyboru

no i pojawia się coś nowego, to te starsza (bynajmniej teoretycznie) powinny stanieć
    Niekoniecznie.

jak stawiacie, dla którego modelu kanonierek ma to być kokurencja? 1000??
    Już D60 był konkurencją dla 1000 - jesli dobrze kojarzę.

ps. nie liczę że pucha będzie kosztowała poniżej 2000;p
    I ja tak myślę.
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raddeli Zobacz posta
    To taki "chwyt maketintoty" - sprzedać stare w nowej opakowce i zarobić na tym nową (większą) kasę.
    Na pewno tak jest, jednak ja się na to "nie łapię". Zdecydowanie bardziej wolałbym kupić D60/80 niż jakieś D3000. D3000 to nowość, pewnie nie jedna akcja serwisowa przed nim, a D60/80 to starsze, sprawdzone konstrukcje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomeqp Zobacz posta
    Na pewno tak jest, jednak ja się na to "nie łapię". Zdecydowanie bardziej wolałbym kupić D60/80 niż jakieś D3000. D3000 to nowość, pewnie nie jedna akcja serwisowa przed nim, a D60/80 to starsze, sprawdzone konstrukcje.
    Święte słowa.
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raddeli Zobacz posta
    Niekoniecznie.

dlatego napisałem w nawiasie "bynajmniej teoretycznie";p
    d80, nikkor 18-105, nikkor 50mm f 1.8

Domyślnie

ok. moje przeoczenie. Sorry Batory
    N

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów