Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Wątek: lokalna gazeta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agraf Zobacz posta
    driftmen znajdź kilku kumpli z zacięciem dziennikarskim albo fotograficznym i zróbcie nieformalny portal, ciekawe jak zachowają się czytelnicy jeśli będzie mieć ciekawe galerie zdjęć, a gdyby ktoś jeszcze umiał pisać. Kumpel mnie na to namawiał ale czasu za bardzo nie mam.
    Dobry pomysł! Mam kilka koleżanek w klasach humanistycznych.
    Nikon D700/D50 N18-70/f3,5-4,5 S70-300/f4,5-5,6 N50/1.8D T35-75/f2.8

Domyślnie

Myślę że zacząłeś od tyłu , najpierw pokaż co potrafisz a później pchaj się na afisz...

Jeśli chcesz zaistnieć to zrób własną stronę www. zacznij wystawiać zdjęcia na tzw "dobrych" portalach fotograficznych tzn. takich gdzie możesz otrzymać cenne porady i system oceniania jest w miarę dobry: www.obiektywni.pl czy niestety coraz słabiej się mające http://fototok.tkb.pl --- www.fanfoto.pl na pewno do nich nie należy , czy choćby na tutejszym forum,
    pokaż jednym słowem że potrafisz robić dobre zdjęcia zwłaszcza reporterskie które w gazetach są wiodące.
    Na forum niestety wstawiłeś jedno i do tego kiepskie foto. Więc na tej podstawie ciężko nawet powiedzieć co potrafisz .

ps.
    Innym aspektem jest też Twoje podejście, gdyby wszystkie redakcje poszły na łatwizne i skusiły się na tego rodzaju propozycje to sporo fotoreporterów zwłaszcza z mniejszych ośrodków straciło by źródło dochodów .
    Ostatnio edytowane przez Robert_P ; 30-07-2009 o 15:47
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robren Zobacz posta
    Myślę że zacząłeś od tyłu , najpierw pokaż co potrafisz a później pchaj się na afisz...

Jeśli chcesz zaistnieć to zrób własną stronę www. zacznij wystawiać zdjęcia na "dobrych" portalach fotograficznych , czy choćby na tutejszym forum,
    pokaż jednym słowem że potrafisz robić dobre zdjęcia zwłaszcza reporterskie które w gazetach są wiodące.
    Na forum niestety wstawiłeś jedno i do tego kiepskie foto. Więc na tej podstawie ciężko nawet powiedzieć co potrafisz .

ps.
    Innym aspektem jest też Twoje podejście, gdyby wszystkie redakcje poszły na łatwizne i skusiły się na tego rodzaju propozycje to sporo fotoreporterów zwłaszcza z mniejszych ośrodków straciła by źródło dochodów .
    Może masz i racje...

Domyślnie

a co to jest kokalna gazeta? w mieście co ma 5 tysiecy czy 80 czy 150 bo może zacznijmy od tego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mswilk Zobacz posta
    Znam to z autopsji...
    1. To że gazety nie chcą płacić za zdjęcia - to oczywiste.
    2. Lokalne wydawnictwa uważają, że są samowystarczalne, bo przecież dziś każdy ma apart cyfrowy, choćby w komórce, a jak na newsa w gazecie to wystarczające.
    3. Dopuszczenie kogokolwiek z zewnątrz budzi ich niepokój w sensie pojawienia się ewentualnej konkurencji.
    4. Do otrzymanych zdjęć musieliby dorabiać tekst - czego czasami im się nie chce, więc wolą czasami przemilczeć temat.
    5. Sam druk wydania gdzie jest dużo ilustracji jest droższy.
    6. Pojawia się tu też aspekt pewnego rodzaju zazdrości - "jak ktoś może zrobić lepsze zdjęcie od nich"
    Same bzdury, a juz pkt. 5 i 6 to kosmos. Skad masz takie informacje?

Domyślnie

Miasto to krasnystaw 20 000 ludnośći
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Krasnystaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Same bzdury, a juz pkt. 5 i 6 to kosmos. Skad masz takie informacje?

bzdury?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez driftmen Zobacz posta
    Ja to chce robić dla przyjemności nic od nich nie chce, taki wolontariat.
    uwierz mi to naprawde nic przyjemnego. za kase to jeszcze mozna sie zmusic bo sa gorsze zajecia, ale nie pchaj sie w takie cos za darmo.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    uwierz mi to naprawde nic przyjemnego. za kase to jeszcze mozna sie zmusic bo sa gorsze zajecia, ale nie pchaj sie w takie cos za darmo.
    Dlaczego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez driftmen Zobacz posta
    diękujemy za propozycję, Twoje hobby jest bardzo interesujące, jak będziemy mieli jakąś propozycję odezwiemy się,
    Tu występuje pewien paradoks, o którym wiele pisano na forum.
    Wiele agencji ogłasza się, że przyjmuje zdjęcia za darmo. Ten przypadek to zwykłe naciąganie i oszustwo więc się nie będziemy tym zajmować.
    Firmy małe i duże pracujące w normalnych warunkach nie będą zainteresowane Twoją ofertą, bo jak oferujesz pracę za darmo to znaczy dla nich, że masz kiepski poziom.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów