Napisałeś T_P_ , że "Niemniej cieszy mnie ten kadr..."
Mnie równieżbo jest w nim urok i klimat.
Szukaj
Napisałeś T_P_ , że "Niemniej cieszy mnie ten kadr..."
Mnie równieżbo jest w nim urok i klimat.
NIKON - system
Również niezbyt rozumiem celowe przedstawienie kadru z podłogą,która ,w znacznym stopniu,go kładzie i dlatego jestem za wersją Szuwarka...
Pozdrawiam
Andrzej.
Podoba mnie się to zdjęciekadr i kolorki są bardzo dobre ale dół zdecydowanie
za jasny.
Pozdro. Wojtek
nr 3 tez fajna - płot ładnie dzieli ten kadr![]()
Mimo wszystko wolę orginalna wersję,kadr jest superowy
A mnie się podoba, to przejście "zimnego" w "ciepły" na jedynce. Jest inaczej...
Kurczę, patrzę na te Twoje wszystkie kadry i mam takie odczucia:
jest coś ciekawego w tych obrazach, coś co przyciąga mnie na dłużej, żeby się porozglądać po kadrze, ale i jest coś co mi przeszkadza. I wiem czy są to poucinane drzewa u góry kadru, czy może to rozjaśnienie u dołu.
Jeszcze się poprzyglądam i może na to coś wpadnę.
Generalnie podobają mi się bardzo te prace, mają swój klimat. Trójka z nich wszystkich najbardziej mi się podoba.
Podumam to napiszę![]()
Nie jestes amatorem ani fotograficznym nowicjuszem wiec przyjmuje, ze to co pokazujesz to nie wynik tego, ze "tak wyszlo" tylko przemyslane obrazy. Ale skoro pokazujesz to znaczy, ze liczysz na opinie odbiorcow. Nawet tych, ktorzy technika odstaja od Ciebie mocno. Ale nawet ci czasem potrafia ocenic czyjes prace. Przy pelnej swiadomosci swoich brakow. Przeroznych
1. Dol jesli chodzi o swiatlo jest zupelnie zinnej bajki w porownaniu z gora. Pod wzgledem kadru zas chyba najlepsze moim zdaniem. Gora pod tym wzgledem najlepsza.
2. Ciete korony drzew. Razi. I to mocno. Poza tym ( to uwaga, ktora sie chyba bedzie powtarzac), jakis taki cien "maźniety" po koronach drzew, ktory sie w pewnym momencie dziwnie konczy. Rozumiem, ze rzad drzew rownolegly do Ciebie moze byc inaczej oswietlony niz ten prostopadly ale cien konczy zachodzi jeszcze na dolna czesc korony drzew nawet w drzewach rownoleglych. Wyglada to malo naturalnie.
3. Znow ciete korony drzew i zbyt jasny dol w stosunku do reszty.
4. Podobnie jak 3 ale to kadrowanie duzo lepsze.
5. Znow ten dziwny cien w koronach.
Wiem, filtr.. ale tym razem sie nie udalo.
Klaniam sie grzecznie i mam nadzieje, ze nie poczules sie urazony uwagami kogos, komu i tak daleko do Twojego poziomu.
Skontaktuj się z nami