Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Domyślnie Przedwiośnie...

to kolejny cykl, jaki chciałbym zaprezentować... Wiem, że obecnie jest nieco inna pora roku, ale sami wiecie, że w moim analogowym świecie, wszystko dzieje się z opóźnieniem... Jeśli zaś będziecie mieli chęć zerknąć na kilka moich prac i wyrazić swoje opinie, to zapraszam... Póki co, pierwsza odsłona z cyklu...

1.

F80, N 24-85 G, Fuji Reala

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

jest ładnie, ale dół jest zbyt rozjaśniony w stosunku do góry, nienaturalnie to wygląda podoba mi się klimat nieba i te drzewa

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    jest ładnie, ale dół jest zbyt rozjaśniony w stosunku do góry, nienaturalnie to wygląda podoba mi się klimat nieba i te drzewa
    Za Januszem.

Domyślnie

ja wiem ze to analog ale piszę o odbiorze fotki co wcale nie oznacza ze jest zła

Domyślnie

Podłączę się z opinią pod Janusza.
    Czyżby to niechciany efekt użycia filtra połówkowego?
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Oj ... rzeczywiście ... gdyby ten dół był nieco ciemniejszy...

Domyślnie

Fakt z tym dołem to racja - za jasny. Może lepiej by było obciąć dół i kadr zrobić bardziej "panoramiczny".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    jest ładnie, ale dół jest zbyt rozjaśniony w stosunku do góry, nienaturalnie to wygląda ...
    Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    ...Czyżby to niechciany efekt użycia filtra połówkowego?
    Można by tak właśnie to ująć... Jednak wina jest po mojej stronie- mogłem przewidzieć, że filtr w połączeniu z (powiedzmy) bocznym światłem, może dać taki efekt... Pewność mnie zgubiła... Niemniej cieszy mnie ten kadr...

Cytat Zamieszczone przez ajma Zobacz posta
    Fakt z tym dołem to racja - za jasny. Może lepiej by było obciąć dół i kadr zrobić bardziej "panoramiczny".
    Kombinowałem, ale w mojej ocenie, fotografia traci, stąd też ostało się w takiej formie...

T_P_

P.S. Dziękuję za opinie...
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

T_P_ - nie obraź się

To jest naprawdę według mnie świetne zdjęcie.
    Podobają mi się kolory, kadrowanie i ogólnie klimat tego zdjęcia.
    Jego sielskość jest przewspaniała.
    Jest naprawdę dobre, ale bez urazy - źle obrobione. Mając dobry skan tego zdjęcia można by zrobić piekny obrazek.
    Jeżeli chodzi o błędy to masz już ich listę.
    Ale spójrz co można w chwilę zrobić z Twojego jpg-a. To naprawdę na szybko i bez przykładania się.
    Oczywiście jeżeli Ci nie odpowiada poprawianie TWOJEGO zdjęcia to poproś moda o wywalenie w kosmos.

Cytat Zamieszczone przez T_P_ Zobacz posta
    Twoje
    Moje:

.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    T_P_ - nie obraź się ...
    Ależ skądże... Każda uwaga jest cenna... Niemniej, mój pogląd na ów temat znasz... Przyznam, że nawet nie staram się nauczać tego programu, by samemu się nie ograniczać... Póki co, tak to widzę...

Odnośnie ów pracy, to przyznam, że podzielam Wasze uwagi... Wiem, że popełniłem błąd, bacząc na perfekcyjne naświetlanie... Cóż, zdarza się, ale jak wspomniałem powyżej, lubię ów kadr i klimat jaki udało mi się uwiecznić...

Cytat Zamieszczone przez Szuwar Zobacz posta
    ...Oczywiście jeżeli Ci nie odpowiada poprawianie TWOJEGO zdjęcia to poproś moda o wywalenie w kosmos...
    Niechaj zostanie, jako materiał poglądowy...

T_P_

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów