Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: D90 tak czy nie

Domyślnie D90 tak czy nie

Witam ,
    Rozgladam sie za lustrzanka z mozliwoscia zapisu w HD wiem ze D90 ma HDReady ale w zupelnosci mi to wystarcza , mam pytanie do osob posiadajacych ten aparat , czy nikon ma ograniczenie dlugosci nagrania video oraz jak wygladaja ustawienia manualne do wideo czy jest podobnie jak w canonie d500 rec i wszystko na automacie czy tez mozna ustawiac cos manualnie?

Domyślnie

Długość zależy od karty A reszta to wszystko auto ;P
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Domyślnie

Poza tym jeśli zależy ci na filmach raczej rozejrzyj się za kamerą a nie aparatem.
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Domyślnie

d90 nagrywa w 3 rozdzielczosciach. 1280 x 720, 640 x 424 i 320 x 216 pix. pliki filmowe moga miec maksymalnie 2 gb. mozna krecic maksymalnie 5 min przy 1280 x 720 (hd) i 20 minut przy pozostalych rozdz. podczas krecenia nie dziala autofokus.

ale tak jak mowi farizer- d90 ma robic zdjecia a nie krecic filmy. ja podchodze do tej opcji jak do komorki ktora tez ma funkcje filmowania.. jesli chcesz krecic to kup kamere a nie dslr
    Ostatnio edytowane przez szulif ; 29-07-2009 o 12:57
    | korpus, optyka i pstryka |

Trahit sua quemque voluptas

Domyślnie

po co Ci lustrzanka do krecenia filmow?

Domyślnie

Mam D90 i przy czytaniu fragmentu instrukcji dotyczącego kręcenia filmów po prostu go pominąłem bo używać tego nie mam zamiaru. Wolał bym kupić wersje D90 nawet droższą ale bez tego bajeru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek Charchuła Zobacz posta
    Wolał bym kupić wersje D90 nawet droższą ale bez tego bajeru
    cholera to samo powiedzialem do faceta w sklepie kupujac moje d90 hyhy
    | korpus, optyka i pstryka |

Trahit sua quemque voluptas

Domyślnie

ja nawet nie wiem jak to działa i nie widzę potrzeby kręcenia filmów lustrzanką
    brak mi tylko w d90 możliwości odtwarzania divx i słuchania mp3 jak jadę autobusem
    to był żart oczywiście ale:

do filmowania polecam panasonica g1 - podobno nie ma lepszego aparatu z funkcją kręcenia filmów HD
    Ostatnio edytowane przez cheyenne ; 29-07-2009 o 13:24

Domyślnie

Wolałbym, żeby sprzedawali wersję D90 okrojoną z funkcji filmowania i powinna być wtedy tańsza A w kwestii filmowania d90. Jeśli chcesz filmować kup inny aparat lub kamerę.

Domyślnie

Kamere juz mam nawet 2 ale potrzebny mi aparat do niektorych ujec zeby uzyskac glebie ostrosci a nie uzyskasz kamera wideo tego co przy pomocy obiektywu fotograficzngo , mozna do kamery video dokupic adaprter dof ale to koszt okolo 1000$ i utrata swiatla o 1 stopien wiec pozostakje lustro z mozliwoscia video , wic drodzy panstwo pytalem o mozliwosci tego aparatu poniewaz zastanawiam sie miedzy d90 a 500D

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów