Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: D90 tak czy nie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie D90 tak czy nie

Witam ,
    Rozgladam sie za lustrzanka z mozliwoscia zapisu w HD wiem ze D90 ma HDReady ale w zupelnosci mi to wystarcza , mam pytanie do osob posiadajacych ten aparat , czy nikon ma ograniczenie dlugosci nagrania video oraz jak wygladaja ustawienia manualne do wideo czy jest podobnie jak w canonie d500 rec i wszystko na automacie czy tez mozna ustawiac cos manualnie?

Domyślnie

Długość zależy od karty A reszta to wszystko auto ;P
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Domyślnie

Poza tym jeśli zależy ci na filmach raczej rozejrzyj się za kamerą a nie aparatem.
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Domyślnie

d90 nagrywa w 3 rozdzielczosciach. 1280 x 720, 640 x 424 i 320 x 216 pix. pliki filmowe moga miec maksymalnie 2 gb. mozna krecic maksymalnie 5 min przy 1280 x 720 (hd) i 20 minut przy pozostalych rozdz. podczas krecenia nie dziala autofokus.

ale tak jak mowi farizer- d90 ma robic zdjecia a nie krecic filmy. ja podchodze do tej opcji jak do komorki ktora tez ma funkcje filmowania.. jesli chcesz krecic to kup kamere a nie dslr
    Ostatnio edytowane przez szulif ; 29-07-2009 o 12:57
    | korpus, optyka i pstryka |

Trahit sua quemque voluptas

Domyślnie

po co Ci lustrzanka do krecenia filmow?

Domyślnie

Mam D90 i przy czytaniu fragmentu instrukcji dotyczącego kręcenia filmów po prostu go pominąłem bo używać tego nie mam zamiaru. Wolał bym kupić wersje D90 nawet droższą ale bez tego bajeru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek Charchuła Zobacz posta
    Wolał bym kupić wersje D90 nawet droższą ale bez tego bajeru
    cholera to samo powiedzialem do faceta w sklepie kupujac moje d90 hyhy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szulif Zobacz posta
    cholera to samo powiedzialem do faceta w sklepie kupujac moje d90 hyhy

Hm, tak bez urazy, ale to nic specjalnie mądrego do niego nie powiedziałeś. Dopłacać żeby nie było czegoś, co kompletnie nie przeszkadza, gdy jest?
    Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pietern Zobacz posta
    Hm, tak bez urazy, ale to nic specjalnie mądrego do niego nie powiedziałeś.
    to Ty wytykajac moja wypowiedz nie piszesz "nic specjalnie madrego". czepiasz sie i to osoby ktora jako pierwsza pelnym zdaniem odpowiedziala na zadane pytanie/temat.

Cytat Zamieszczone przez Pietern Zobacz posta
    Dopłacać żeby nie było czegoś, co kompletnie nie przeszkadza, gdy jest?
    Piotr
    inaczej na to patrzymy. 1. wypowiedz byla ironiczna. 2. odnosila sie do tego d90 to swietny aparat z gadzetem jakim jest krecenie filmow i przez reklame przez ten wlasnie gadzet jest postrzegana. powiem prosciej/na przykladzie:
    x: "witam"
    ja: "witam"
    x: "ooo. widze nowy aparacik"
    ja: "a tak"
    x: "a jaki. pochwal sie"
    ja: "nikon d90"
    x: "rewelacyjny. pierwszy aparat krory kreci filmy. tak? no i jak filmy wychodza!? pokaz jak wylada to hd z aparatu"
    itd

i wlasnie za brak takiego postrzegania d90 jako czegos co kreci filmy moglbym doplacic
    Ostatnio edytowane przez szulif ; 29-07-2009 o 18:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szulif Zobacz posta
    to Ty wytykajac moja wypowiedz nie piszesz "nic specjalnie madrego". czepiasz sie i to osoby ktora jako pierwsza pelnym zdaniem odpowiedziala na zadane pytanie/temat.

Nie wypowiadałem się na temat stylistyki.

inaczej na to patrzymy. 1. wypowiedz byla ironiczna. 2. odnosila sie do tego d90 to swietny aparat z gadzetem jakim jest krecenie filmow i przez reklame przez ten wlasnie gadzet jest postrzegana. powiem prosciej/na przykladzie:
    x: "witam"
    ja: "witam"
    x: "ooo. widze nowy aparacik"
    ja: "a tak"
    x: "a jaki. pochwal sie"
    ja: "nikon d90"
    x: "rewelacyjny. pierwszy aparat krory kreci filmy. tak? no i jak filmy wychodza!? pokaz jak wylada to hd z aparatu"
    itd

i wlasnie za brak takiego postrzegania d90 jako czegos co kreci filmy moglbym doplacic
    Czyli, filmowanko godzi w lans?
    Kolega z tych co to robią fotki "tylko na manualu'?
    Filmowanie w aparacie, czy fotkowanie w kamerze, to fajna rzecz, bo jest i kiedy będzie potrzeba, to można użyć.
    Oczywiście, że można się z lanserskich powodów przeciw temu burzyć, ale to mądre nie jest.
    Piotr
    Piotr

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów