Szukaj
Fajnie że jest nowy. Kiedyś mocno interesowałem się GR2 ale zrezygnowałem bo był zbyt powolny podobnie Sigma DP1 mnie zniechęciła. Jaki będzie naprawdę GR3 to się okaże.
D200 | FM3a | C645
Robię "przymiarki" do zakupu dobrego kompakta, macie jakieś pomysły? Podkreślam że ma być dobry.
Yaro
foto, jazz & more .....
Ricoh GR Digital III, czyli jak sprzedać aparat w cenie Sigmy DP-1, o wielkości Sigmy DP-1, z ogniskową Sigmy DP-1 i "jakością obrazu" rodem z szajsowatych kompaktów Ricoha.
Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D
WTF? Co to za stylizacja?
Dwa typy. Kwestia preferencji.
Panasonic LX3 / Leica D-LUX 4 (Panasonic i Leica są bliźniaczymi konstrukcjami) lub SIGMA DP1
Wszystkie generują ładny obrazek. Fotografując DP1 bezpieczniej robić w RAW. Czasami trzeba korygować kolory. Panasonic/ Leica mają jeśniejszy obiektyw f/2,0 o bardzo użytecznym zakresie (ekw. 35mm) 24-70mm. Za DP1 przemawia cena oraz bardzo fajnie (przynajmniej dla mnie) rozwiązany trub manualny. Na ebay.de nową DP1 można kupić już za około 190EUR. Za 280EUR są w opcji Kup Teraz i się nie sprzedają, bo jest masa do wylicytowania w znacznie atrakcyjniejszej cenie.
Jeśli chciałbyś czegoś się dowiedzieć o DP1 pytaj. Mam i używam. Kilka moich uwag o tym aparacie znajdziesz pod LINKiem http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=19890 W najbliższym czasie umieszczę w nim również zdjęcia.
...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...
...życie, to podróż, nie cel...
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
A ja jak zwykle w takim temacie napiszę: szkoda, że robią tyle wypasionych kompaktów, a dalmierza dla ludzi ani widu ani słychu..
Sklep? Chyba sklepy. Może jakiś sklep prowadzi taką politykę, ale trzeba sobie wybrać taki, któremu Polska nie śmierdzi. Dwa tygodnie temu odebrałem paczkę dostarczoną przez DPD. Mam nadzieję, że zachodniopomorskie nie zostało jakimś traktatem, bez mojej wiedzy przyłączone do Rzeszy
Tylko, to żadne poświęcenie. LX3 jest biorąc pod uwagę uniwersalność (obiektyw o bardzo trafionym zakresie i świetle, kapitalny tryb macro) IMO najlepszym kompaktem na rynku. DP1 jest bardziej surowym aparatem.
Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 04-08-2009 o 21:43
...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...
...życie, to podróż, nie cel...
Skontaktuj się z nami