Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: mniam;) Ricoh

conik
    Gość

Domyślnie

Fajnie że jest nowy. Kiedyś mocno interesowałem się GR2 ale zrezygnowałem bo był zbyt powolny podobnie Sigma DP1 mnie zniechęciła. Jaki będzie naprawdę GR3 to się okaże.
    D200 | FM3a | C645

Domyślnie

Robię "przymiarki" do zakupu dobrego kompakta, macie jakieś pomysły? Podkreślam że ma być dobry.

Yaro
    foto, jazz & more .....

Domyślnie

Ricoh GR Digital III, czyli jak sprzedać aparat w cenie Sigmy DP-1, o wielkości Sigmy DP-1, z ogniskową Sigmy DP-1 i "jakością obrazu" rodem z szajsowatych kompaktów Ricoha.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

WTF? Co to za stylizacja?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yaro Zobacz posta
    Robię "przymiarki" do zakupu dobrego kompakta, macie jakieś pomysły? Podkreślam że ma być dobry.

Yaro
    Dwa typy. Kwestia preferencji.

Panasonic LX3 / Leica D-LUX 4 (Panasonic i Leica są bliźniaczymi konstrukcjami) lub SIGMA DP1

Wszystkie generują ładny obrazek. Fotografując DP1 bezpieczniej robić w RAW. Czasami trzeba korygować kolory. Panasonic/ Leica mają jeśniejszy obiektyw f/2,0 o bardzo użytecznym zakresie (ekw. 35mm) 24-70mm. Za DP1 przemawia cena oraz bardzo fajnie (przynajmniej dla mnie) rozwiązany trub manualny. Na ebay.de nową DP1 można kupić już za około 190EUR. Za 280EUR są w opcji Kup Teraz i się nie sprzedają, bo jest masa do wylicytowania w znacznie atrakcyjniejszej cenie.

Jeśli chciałbyś czegoś się dowiedzieć o DP1 pytaj. Mam i używam. Kilka moich uwag o tym aparacie znajdziesz pod LINKiem http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=19890 W najbliższym czasie umieszczę w nim również zdjęcia.
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    Ricoh GR Digital III, czyli jak sprzedać aparat w cenie Sigmy DP-1, o wielkości Sigmy DP-1, z ogniskową Sigmy DP-1 i "jakością obrazu" rodem z szajsowatych kompaktów Ricoha.
    dokladnie... nie wiem nad czym te zachwyty i co w nim jest takiego "och i ach"... przecież Sigma - czy to DP1 czy DP2 - rozłoży tę zabawkę pod względem jakości obrazka na części pierwsze
    a jak już miałbym kupować kompakta z tak małą matrycą to wolę już swojego LX-3.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

A ja jak zwykle w takim temacie napiszę: szkoda, że robią tyle wypasionych kompaktów, a dalmierza dla ludzi ani widu ani słychu..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Na ebay.de nową DP1 można kupić już za około 190EUR. Za 280EUR są w opcji Kup Teraz i się nie sprzedają, bo jest masa do wylicytowania w znacznie atrakcyjniejszej cenie.
    Tylko że ten sklep nie wysyła do Polski.
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    Tylko że ten sklep nie wysyła do Polski.
    Sklep? Chyba sklepy. Może jakiś sklep prowadzi taką politykę, ale trzeba sobie wybrać taki, któremu Polska nie śmierdzi. Dwa tygodnie temu odebrałem paczkę dostarczoną przez DPD. Mam nadzieję, że zachodniopomorskie nie zostało jakimś traktatem, bez mojej wiedzy przyłączone do Rzeszy

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    [...]a jak już miałbym kupować kompakta z tak małą matrycą to wolę już swojego LX-3.
    Tylko, to żadne poświęcenie. LX3 jest biorąc pod uwagę uniwersalność (obiektyw o bardzo trafionym zakresie i świetle, kapitalny tryb macro) IMO najlepszym kompaktem na rynku. DP1 jest bardziej surowym aparatem.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 04-08-2009 o 21:43
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów