Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Leica M9 ?

Domyślnie

Z informacji krążących po Internecie, choćby z wypowiedzi Stefana Daniela (product manager systemu Leica M) wynika, że raczej nie ma co się spodziewać w tym terminie pełno klatkowej lustrzanki. Tak więc M9 może być sporym rozczarowaniem dla wszystkich oczekujących nowej jakości. I to nawet jeśli współpraca z Canonem rzeczywiście dojdzie do skutku, a wiele na to wskazuje, bowiem ostatnie osiągnięcia Kodaka (http://www.fotomaniak.pl/6022/ccd-cmos-i-co-dalej/), który ostatnio dostarczał podzespoły dla firmy Leica, pozostawiają wiele do życzenia.

Domyślnie

lustrzanki na pewno nie, bo leica juz nie robi maloobrazkowych luster (R-seria zostala zawieszona). natomaist M9 jak najbardziej moze byc pelnoklatkowa. juz pewien czas temu sie przyznali, ze poczatkowy problem ze zbyt duzym katem promieni padajacych na matryce byl praktycznie rozwiazany. szkoda ze nie ma wiecej info o tym co moze zaoferowac nowy model.
    z jednej strony musza sie wykazac, przede wszystkim pokazac co potrafi ich optyka. z drugiej leica nie eksperymentuje ze swoimi produktami, zawsze daje w 100% przetestowane i sprawdzone konstrukcje. tak czy inaczej cos jest na rzeczy i wcale bym sie nie zdziwil gdyby wrzucili np matryce 15mpx nie umieszczona wczesniej w zadnym aparacie

ciekawie sie zapowiada wpuszczenie na rynek S2, francuzi zapraszaja na demo we wrzesniu. robiac pare zdjec na prototypie w jednym momencie pomyslalem ze mamiya nawet nie konkuruje, chociaz milo by bylo gdyby zrobili adaptery dla 645AFD. zobaczymy...
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystek Zobacz posta
    z drugiej leica nie eksperymentuje ze swoimi produktami, zawsze daje w 100% przetestowane i sprawdzone konstrukcje
    Nie róbmy sobie jaj - M8 przetestowaną i sprawdzoną konstrukcją?

Domyślnie

a nie? jedyne do czego moge sie przyczepic, to w zlym miejscu umieszczony samowyzwalacz
    old punks never die
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

a nie? jedyne do czego moge sie przyczepic, to w zlym miejscu umieszczony samowyzwalacz
    Tak z pamięci - problemy z IR, wysoka awaryjność, padaczkowate baterie i beznadziejne jpegi. Jeden kolesiowiec - reporter wojenny, który używał lejków przez lata i potem M8-ki również użytkował w warunkach bojowych opisał temat szerzej, tylko nie mogę odgrzebać linka do tej pouczającej lektury.

Domyślnie

czytalem to. problemy z IR - nie ma (filtry UV.IR cut sa zalecane od poczatku), awaryjnosc - nie wieksza niz u innych producentow.
    bateria i jpgi to sie zgodze, ale od poczatku twierdzili ze jpg to prevki tylko
    old punks never die

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Podczas festiwalu w Jarocinie koleś obok mnie focił leicą i wywoływal zainteresowanie nawet u kolegów reporterów. Wziąłem ta legendę w ręce i po instruktażu właściciela przyłożyłem do oka... Powiem jedno - wiem zostanę skopany pewnie - ale nie dałbym za to kilkunastu tysięcy zł... Nawet jeśli tej samej marki używał Breson...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Podczas festiwalu w Jarocinie koleś obok mnie focił leicą i wywoływal zainteresowanie nawet u kolegów reporterów.
    Niech no zgadnę - KM? :>

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Wziąłem ta legendę w ręce i po instruktażu właściciela przyłożyłem do oka... Powiem jedno - wiem zostanę skopany pewnie - ale nie dałbym za to kilkunastu tysięcy zł... Nawet jeśli tej samej marki używał Breson...
    A to już kwestia gustu - z drugiej strony niektórzy ubóstwiają dalmierze i z głowy im ich nie wybijesz
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

czytalem to. problemy z IR - nie ma (filtry UV.IR cut sa zalecane od poczatku), awaryjnosc - nie wieksza niz u innych producentow.
    bateria i jpgi to sie zgodze, ale od poczatku twierdzili ze jpg to prevki tylko
    Temu kolesiowi, który zabrał je na wojnę padały jak muchy i to bez specjalnego powodu, a Canony jakoś w tych samych warunkach pracowały bezawaryjnie. A reprotera raczej niewiele obchodzi, co firma Leica twierdzi nt. swoich jpegów.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów