Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Gwarancja

Domyślnie Gwarancja

witam,
    jezeli aparat został zakupiony w Kanadzie to czy w polsce obowiazuje go gwarancja ?

Domyślnie

Z tego co pamiętam, to nie.
    Nikon jak to już kiedyś było pisane, nie przyjmował nawet gwarancji Europejskiej (ale może coś się zmieniło).

Domyślnie

Wiem że są takie jazdy ale nie wiem czy mogą tak zrobić w świetle prawa - gwarancja europejska obowiązuje w europie w której przecież jesteśmy (i jako kontynent i jako UE) więc posiadając kwitek sprzedaży i gw. europejską wg mnie nie mogą odmówić naprawy - co innego z Kanady bo to już troszkę nie europa jest i tu Nikon Polska wg mnie spokojnie ma prawo nie realizować gwarancji
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

odnosnie honorowania gwarancji masz 3 opcje: gwarancja polska, albo europejska (na body), albo miedzynarodowa na niektore szkla (odcinek "C")

kazda z dowodem zakupu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    odnosnie honorowania gwarancji masz 3 opcje: gwarancja polska, albo europejska (na body), albo miedzynarodowa na niektore szkla (odcinek "C")

kazda z dowodem zakupu
    Jak wygląda realizacja tej gwarancji międzynarodowej?
    Mam właśnie 14-24 do serwisowania, kupiony w USA, papiery są
    Co na to serwis?

Jutro albo pojutrze sprawdzę osobiście, ale może już teraz ktoś rozwieje moje wątpliwości?
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

wysylasz obiektyw, odcinek gwarancji i kopie dowodu zakupu

zrob sobie kopie wszystkich papierow przed wysylka

i to wszystko

swoja droga, co jest nie tak ze szklem ?

Domyślnie

Nic nigdzie nie wysyłam - odwiedzę ich

Domyślnie

Weź dobrego bejsbola, bo jak czyta się na temat serwisu Nikona, to nóż się w kieszeni otwiera

Domyślnie

Nóż to się w kieszeni otwiera, jak czytam takie posty... :-/

Domyślnie

Nikon USA daje 2 lata gwarancji na USA w tym 1 rok miedzynarodowej, Nikon Canada z tego co mi mowiono tak samo z tym czy nikon Polska to akceptuje. Znajomemu z Nowej Zelandi zepsul sie nikon w Canadzie , odwiedzil serwis Nikona , ci skontaktowali sie z Nikonem w Nowej Zelandi potwierdzili autentycznosc gwarancji i w ciagu 3 dni mial aparat gotowy na reszte wycieczki.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów