witam,
jezeli aparat został zakupiony w Kanadzie to czy w polsce obowiazuje go gwarancja ?
Szukaj
witam,
jezeli aparat został zakupiony w Kanadzie to czy w polsce obowiazuje go gwarancja ?
Z tego co pamiętam, to nie.
Nikon jak to już kiedyś było pisane, nie przyjmował nawet gwarancji Europejskiej (ale może coś się zmieniło).
Wiem że są takie jazdy ale nie wiem czy mogą tak zrobić w świetle prawa - gwarancja europejska obowiązuje w europie w której przecież jesteśmy (i jako kontynent i jako UE) więc posiadając kwitek sprzedaży i gw. europejską wg mnie nie mogą odmówić naprawy - co innego z Kanady bo to już troszkę nie europa jest i tu Nikon Polska wg mnie spokojnie ma prawo nie realizować gwarancji![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
odnosnie honorowania gwarancji masz 3 opcje: gwarancja polska, albo europejska (na body), albo miedzynarodowa na niektore szkla (odcinek "C")
kazda z dowodem zakupu
wysylasz obiektyw, odcinek gwarancji i kopie dowodu zakupu
zrob sobie kopie wszystkich papierow przed wysylka
i to wszystko
swoja droga, co jest nie tak ze szklem ?
Nic nigdzie nie wysyłam - odwiedzę ich![]()
D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek
Weź dobrego bejsbola, bo jak czyta się na temat serwisu Nikona, to nóż się w kieszeni otwiera![]()
Nóż to się w kieszeni otwiera, jak czytam takie posty... :-/
D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek
Nikon USA daje 2 lata gwarancji na USA w tym 1 rok miedzynarodowej, Nikon Canada z tego co mi mowiono tak samo z tym czy nikon Polska to akceptuje. Znajomemu z Nowej Zelandi zepsul sie nikon w Canadzie , odwiedzil serwis Nikona , ci skontaktowali sie z Nikonem w Nowej Zelandi potwierdzili autentycznosc gwarancji i w ciagu 3 dni mial aparat gotowy na reszte wycieczki.
Skontaktuj się z nami