Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Domyślnie

no i fajnie...
    nie dość, że w wątku raptem dwie sensowne odpowiedzi, to jeszcze mi wątek przenieśli do "tradycyjnych technik wołania - ciemnia"...
    no sorry ale ja szukam internetowego labu robiącego odbitki z plików cyfrowych - jak to się ma do tradycyjnych technik???
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=13067

tu masz wszystko co ciekawe po co dublujesz wątki ?
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

no i znowu, sorry sinner, ale liczyłem na aktualną listę fajnych labów - 100% wpisów z podanym labem, a co jest w wątku? dyskusje gdzie znaleźć cennik na stronie, w tej sytuacji można wątek w zasadzie skasować.
    A wątek który podałeś to dokładnie to samo dyskusje na różne tematy a propozycji raptem kilka.

Liczyłem, że ktoś poda namiary na naprawdę dobre laby, które zna w tzw. "realu", a które wykonują także zlecenia internetowe, głównie z Wawy, Krakowa, czy np. Wrocławia, a nie jakieś tam "fotogochy", gdzie ktoś raz zlecił odbitki. No i liczyłem na wypowiedzi osób, które nie sa niedzielnymi pstrykaczami i nie biorą pod uwagę Rosemanów, MM itp...
    Ostatnio edytowane przez eldritch ; 17-07-2009 o 20:36
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

no wiesz tu wypowiadają się głównie sobotni pstrykacze a w tamtym watku masz podane 3 - 4 dobre laby
    np. fotomi czy diprint ale rozumiem że 27 stron nie chce się przeczytać
    czy uważasz że w fotogochach czy MM lub Fotojokerach nie są w stanie dobrze zrobić odbitek ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sinner Zobacz posta
    czy uważasz że w fotogochach czy MM lub Fotojokerach nie są w stanie dobrze zrobić odbitek ?
    tak uważam...

masz rację nie chce się czytać kilkudziesięciu stron kłótni na temat labów.
    dobry lab to taki, z którego każdy średnio świadomy fotografujący jest zadowolony i nie ma kontrowersji na jego temat

widzisz sinner mam problem:

w Rzeszowie znam w zasadzie wszystkie laby (no może prawie), w każdym z nich wykonywałem co najmniej po kilkadziesiąt sztuk odbitek zarówno z cyfry jak i z analoga, slajdy B+W kolor amatorski i kolor profi. Niestety większość z tych labów, a w zasadzie prawie wszystkie wykonują zdjęcia w sposób delikatnie mówiąc chałturniczy. Przede wszystkim nie trzymają one jednego standardu. Wywołując np. przez rok zdjęcia w jednym labie będziesz miał fotki jakby z kilku. W tym miesiącu lepsze w innym gorsze. W poniedziałek lepsze w piątek gorsze, itd..
    Znalazłem jeden lab z którego zdjęcie (odbitka) wygląda inaczej niż z każdego z pozostałych - jest przy tym rozpoznawalna na pierwszy rzut oka. Dam Ci album z 199 odbitkami z innych labów i jedną z tego labu i od razu zapytasz się "a co to za zdjęcie".
    Niestety ów lab ostatnio strasznie miesza z tzw. kanałami dystrybucji - zmuszając mnie do korzystania z internetu do realizacji zamówień - w sposób dość paradoksalny, to sprawia, że sam sobie podcina gałąź, na której siedzi. Z najlepszego dostępnego dla mnie labu stał się bowiem jednym z potencjalnie wielu labów internetowych, ktore mogą być jeszcze lepsze...
    i stąd moje poszukiwania - szukam wyrafinowanego labu, gdzie odbitki mają sztych - są wykonywane w powtarzalnej jakości i można sobie pomodzić (różne papiery, foto-albumy, etc.).
    Ostatnio edytowane przez eldritch ; 17-07-2009 o 22:07

Domyślnie

Pozwolę sobie na małe pytanko

Cytat Zamieszczone przez J@sió Zobacz posta
    którym robią odbitki największe sławy polskiej fotografii ślubnej
    Możesz podać jakieś przykłady???

eldritch
    Może jednak zechciało by Ci się poczytać przynajmniej kilka stron wstecz. Nie musisz czytać postów sprzed trzech lat

sinner
    Ja uważam że fotogochy, MM czy też fotojokery nie są w stanie zrobić dobrych odbitek - ale to oczywiście moje zdanie (chociaż jestem poniekąd "stroną" w tej dyskusji)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _adam_t Zobacz posta
    sinner
    Ja uważam że fotogochy, MM czy też fotojokery nie są w stanie zrobić dobrych odbitek - ale to oczywiście moje zdanie (chociaż jestem poniekąd "stroną" w tej dyskusji)
    wbrew pozorom, taki Saturn robi bardzo duzy format, za bardzo nieduza kase i to calkiem dobrze (co oczywiscie w cale nie znaczy, ze nie mozna lepiej...). Nie ma co z miejsca dyskwalifikowac (szczegolnie jak lubisz duze i tanie )
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    wbrew pozorom, taki Saturn robi bardzo duzy format, za bardzo nieduza kase i to calkiem dobrze (co oczywiscie w cale nie znaczy, ze nie mozna lepiej...). Nie ma co z miejsca dyskwalifikowac (szczegolnie jak lubisz duze i tanie )
    OK.
    Może odrobinkę źle się wyraziłem - w 99% nie są w stanie zrobić dobrze.
    Sam u siebie drukuję max 21x30 a też potrzebuję czasami większych odbitek. Sprawdzałem przeróżne "konkurencyjne" zakłady i przeważnie było nie tak. Wylądowałem również w MM gdzie stała frontiera (model większa, która robi 30x45). I odbitki pomimo tego, że frontiera, odbiegały od tego co bym chciał. Testowałem również laby noritsu - wielka loteria jeżeli chodzi o jakość - ale to w dużej mierze zależy od obsługi i od kalibracji. Kilka razy udało mi się uzyskać prawie to co bym chciał. Natomiast agfy d-laby - nawet gdyby mieli 30x45 za złotówkę to i tak bym tej złotówki nie wydał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _adam_t Zobacz posta
    Natomiast agfy d-laby - nawet gdyby mieli 30x45 za złotówkę to i tak bym tej złotówki nie wydał
    No porażka na maxa - zgadzam się. Co do większych formatów to jednak epsony robią swoje

Domyślnie

adam t dlatego też fotki wyślę do Ciebie
    fakt że na d labach kaszanią kolory jak tylko się da

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów