Szukaj
Mówiłeś o sławach ale podałeś tylko jedną osobę
Nie wiem dokładnie gdzie Adam robi odbitki, ale wiem, że na jakiejś maszynie noritsu
A wydawało mi się że kserkop raczej nie robi na noritsu... Stąd moje pytanie.
Ale wiem "z pewnego źródła", że inna sława fotografii ślubnej (kolega Adama T. i Kaliny) robi w innym labie
Podobnie jak kilkudziesięciu innych fotografów ślubnych (może nie tak sławnych jak Adam ale też prezentujących bardzo dobry poziom).
Ja tam nie jestem wielką sławą fotografii ślubnej więc robię u adama_t czyli fotomi. Wreszcie jestem zadowolony i jak coś zrobię to wiem co dostanę. Z ręką na sercu mogę polecić.
Na maszynach, cmykach i innych czarach związanych z drukowanie na 102 się nie znam nic a nicwiec chętnie Marcinie czytam Twoje wywody w tym temacie.
Tego wykonawcę polecił mi dawno temu fotograf, taki prawdziwy fotograf
Zadziwiło mnie w tych wydrukach ile w nich szczegółów jest i dało się na to patrzeć z ręki, a rozmiar 60x90 i tylko 6MPX. pliki nie byly interpolowane, a temat zdjęć to zdjęcia grupowe ludzi w liczbie od 30 do 100 osób. Maszyna maszyną, ale świadomy rzeczy czlowiek też przy niej musi być, podobnie jak z drugiej strony aparatu.
No dobra co będziemy człowiekowi darmową reklamę robić.
A w temacie EPSONA to jak ostatnio podrukowałem sobie w domu na wręcz amatorskiej-domowej taniej drukarce tej firmy i ichnim papierze to też mi szczena opadła. Kolory wreszcie nul nul to co mam na monitorze![]()
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 19-07-2009 o 12:55
W wielu punktach używają Epsonów serii x800/x880, niekoniecznie trzeba zaraz lecieć do tego z linka. Nie tylko zresztą Epson zabija jakością na śmierć - są też świetne HP3100/3200, czy Canony iPFx100/iPFx200, choć pod względem jakości na prowadzenie wsyunęły się ostatnio najnowsze dzieła Epsona - 7900/9900, najlepsze obecnie drukarki fotograficzne na świecie.
Minilaby wypadają na tle tych wspaniałych, "cyfrowych powiększalników" dość nędznie.
A używałeś Epsonowskich profili, czy tylko jechałeś z automatu?
Bez profili, bo na razie to mnie zadowoliłoa może być lepiej, no tak zawsze może być lepiej
Co do maszyn to teraz będę wnikał co kto ma i na czym robi, dzięki ! ale zagłębiał się w zagadnienie nie będę bo to gorsze i głębsze niż audiofilizm. Jeden aktywny drukofil
na forum chyba starczy
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 19-07-2009 o 14:35
Udam się tam, gdzie wysłał mnie robin102
Potrzeba mi dużych odbitek, bo na wystawie formaty mniejsze niż 25x38 (naprawdę minimum!) się nie sprawdzają,
ceny tam są do zaakceptowania, i jeśli, tak jak deklaruje robin102 i jakośc jest bez zarzutu, to... może wreszcie zakończę poszukiwania![]()
25x38 to jest wglądówka, a nie format wystawowy![]()
Skontaktuj się z nami