Szukaj
również rozważam taką ewentualność żeby móc korzystać z oryginalnych baterii przy założonym gripie. Chciałbym tak skonstruować gripa żeby nie było potrzeby demontażu klapki.
i jeszcze jedno - jaką ma wysokość ten grip - skoro upakowałeś w nim czteropak ??
cofanie filmu będzie w mojej wersji, a co do spustu migawki.... na dzień dzisiejszy nie mam na to pomysłu. Owszem można odstawić rzeźbę z jakimś wężykiem spustowym, ale chciałbym to bardziej elegancko rozwiązać. Jak mi się to uda to będzie majstejsztyk.
Swoją drogą ciekawe czy taki grip cieszył by się powodzeniem i za ile można by go było sprzedać??
Jestem teraz na służbie ale jutro rano po powrocie do domu zmierzę i Ci podam. Narazie możesz wysokość porównać proporcjonalnie do body na jednym ze zdjęć. A klapkę zdejmuje się bardzo łatwo, więc nie wiem czy jest sens komplikować projekt?
Wiesz, ja swój grip kupowałem jak sam F 601 kosztował jeszcze ok 1000zł, a teraz przy obecnej cenie nie przekraczającej 300zł nie nastawiałbym się na spore zyski, przeca grip nie może być droższy od body.
Popytaj, jest tu sporo Fsześćsetjedynkowiczów, może będą chętni?
nie nastawiam się na zysk, W zasadzie to przewiduję wyprodukowanie 2 szt. dla mnie i dla kumpla.
A do ciebie jeszcze jedno pytanie - skąd wziąść śrubę mocującą gripa do body?
Nie wiem skąd to wziąść. Ja swojego gripa kupiłem w Allegro a śruba wygląda na dorabianą (toczoną z aluminium)
jak cena bedzie rozsadna to ja tez sie pisze
Odkopię ten temat. Również poszukuję takowego gripa. Wiem, że był do sprzedania przez Kolegę Marcin T, ale nie zdążyłem z zakupem. Czy ktoś jeszcze ma coś takiego na sprzedaż?
@ostrowski_marcin pisałeś, że będzieszcoś takiego robił? udało Ci się?
D200, F4e, N24/2.8Ais, 35/2Ais, N50/1.2 Ais, N105/2.5 AI, N85/1.8, T17-50/2.8
Olympus Xa, Yashica Mat 124G
Ernemann 13x18 (1905-1912?)
Skontaktuj się z nami