Szukaj
Create-Web.pl
Projektowanie stron internetowych!
Oba te szkielka to - delikatnie mowiac - badziewie. Napisz mu zeby stuknal sie w swoj glupi leb wystawiajac to wszystko za taka cene. Ewidentnie szuka frajera...
a co powiecie o takim zestawie za taką cene:
nikon d50 stan bdb, dwie prawie niewidoczne ryski na lcd, gumy sie nie odklejaja, przebieg 15k -850zł
18-55 II stan idealny -200zł
70-300 G stan idealny -400zł
karta pamieci gratis do zestawu
ewentualnie plecak JPA monster za 90zł
Create-Web.pl
Żeby nie tworzyć nowego tematu, to napisze tutaj.
W ogóle nie znam się na aparatach chciałbym, abyście pomogli mi dobrać coś do moich wymagań w miarę sensownej cenie.
Od razu zaznaczam, na aparat będę miał do wydania jakieś 1500-1700zł
A więc do czego jest mi potrzebny aparat.
Bardzo lubię fotografować swoją hodowlę ptaszników. Lubię robić zdjęcia MACRO.
Zależy mi, aby aparat robił dobre zdjęcia MACRO, dobrze wyostrzał.
Na pewno będę zabierał go na spacery do lasu żeby fotografować zwierzętaoraz do miasta.
Dobrze by było też, żeby w nocy wychodziły całkiem ładne zdjęcia
W miarę dobre przybliżenia, autofocus itp
Kolega co chciał mi sprzedać tamten aparat, mówił mi coś nt filtrów,
są one niezbędne? jakie mi się przydadzą na początek?
edit
na allegro znalazłem zestaw pewien, w którym trwa licytacja.
Jest tam:
do jakiej ceny warto licytować? (cena aktualnie to 760zł)- body D50;
- obiektyw standardowy 18-55;
- ładowarka;
- torba;
- dwie kary SD 512 i 256;
Ostatnio edytowane przez Reiven ; 16-07-2009 o 17:36
Create-Web.pl
Bardzo lubię fotografować swoją hodowlę ptaszników. Lubię robić zdjęcia MACRO.
Zależy mi, aby aparat robił dobre zdjęcia MACRO, dobrze wyostrzał.
Na pewno będę zabierał go na spacery do lasu żeby fotografować zwierzęta oraz do miasta.
Dobrze by było też, żeby w nocy wychodziły całkiem ładne zdjęcia
W miarę dobre przybliżenia, autofocus
Tak to tylko... w Erze![]()
Tutaj jest... podpis
18-55 to Ty macro nie zrobisz, niestety...
No chyba, ze z ptasznika przerzucisz się na ptaka... i to najlepiej strusia hodowlanego (bo za szybko nie ucieka)
Za tą kwotę mozna kupic jedynie przyzwoity obiektyw macro (nie mówie o wyrobach "macro podobnych")
Może zastanów sie nad jakąś fajną hybrydą z wyższej półki np fuji s100fs - za ok 1900 nówka
No chyba że faktycznie zestaw o którym piszesz do zadań wszelakich (max wartość ok 1000 zł - jeśli stan jest OK i mały przebieg) a do tego Tamron 55-200 (ok 250 zł) i Nikkor 50/1.8 (ok 400zł), który odpowiednio podpięty, też może działać jako macro wynalazek
A filtry służą głównie do ochrony szkieł i każde UV-ke nosić powinno!
Do tego wystarczy jeden polar kołowy - szczęśliwie te 3 szkla mają identyczną średnice filtra...
Ostatnio edytowane przez frostic ; 16-07-2009 o 21:44
SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem
Z Fujikiem S100fs prosto z ust mi go wyjąłeś. Bardzo fajny aparat o dużym zakresie i dobrym makro i do wszystkiego posłuży. Co UV-ek to ja nie używam i też jest mi z tym dobrze. UVka daje efekt blików np na koncertach. Jak już pstrykać to z polaryzacyjnym filtrem. Daje efekt ślicznego nieba i usuwa odbicia światła od szyb np.
Jak już kupować to s100fs - nie będziesz drogi autorze wątku musiał się męczyć z zakupem wszystkiego.
SIGMA + PENTAX
Jak juz forumowicze napisali, kompakt bylby dobrym rozwiazaniem. Jednak aby w nocy wyszly dobre zdjecia, lepszy bedzie D50, na ktorego polujesz. A zwykly obiektyw Nikona 18-55 ma tez jakies mozliwosci zblizenia - nie jest to macro, ale ostrzy juz od 28 cm, na poczatek wystarczy do wszystkiego. Co do filtrow, to dobrze pomyslec o UV - zabezpiecza przednia soczewke obiektywu. Do tego jakas torba, karta pamieci - i nic wiecej nie trzeba na poczatek.
Skontaktuj się z nami