a ktos miał możliwość porównać to z nikowskim odpowiednikiem? Bo cenowo różnicy nie ma praktycznie a jestem ciekaw jak to się sprawdzi.
Szukaj
a ktos miał możliwość porównać to z nikowskim odpowiednikiem? Bo cenowo różnicy nie ma praktycznie a jestem ciekaw jak to się sprawdzi.
d4x + d800 + 24-70 2.0 + 70-200 2.0 + 85 1.2 + smok i 3 krasnoludki....
miałem okazje sprawdzić to w działaniu, znajomy kupił do C 40D i żeby zobaczyć cały kard trzeba się nagimnastykować wizjer przysłania wyświetlane wartości lub górę i boki kadru.
W nikonie D200.D300,D70s jest to samo i na dodatek z tego wynalazku ten okrągły okular jest bardzo niewygodny i nie ma nawet porównania z Nikonowskim DK-6 czy DK-19
Powiększenie ma mieć niby 1,35 a w porównaniu z założoną na Nikona muszlą DK-21m (takiej używam) z powiększeniem 1,17 MZ wypada gorzej no i DK-21m nie przysłania kadru a koszt to 120zł z przesyłką.
Tak że MZ DK-21m jest lepszym rozwiązanie lub DK_17m ale z tym żeby zamontować na sankach trzeba pokombinować był o tym watek na forum.
A to powiększenie 1.35 to chyba w chińskich dioptrach![]()
100% hobby. ... ... www
Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D
A głupie pytanie - czy z DK-21m widać cały wizjer + info pod spodem w wizjerach nie kryjących 100%? Chodzi mi o D80 i D200 z wiadomych względów![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
a co polecacie do d90, żeby pasowało bez przeróbek i nie zasłaniało informacji w wizjerze
Fajna sprawa też dla samego odsunięcia głowy od aparatu, już nosem się nic nie wciśnie kadrując lewym okiem
100% hobby. ... ... www
Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D
A czy DK-21m będzie pasowało do D60?
Nikon DX
Skontaktuj się z nami