Używał ktoś z Forumowiczów, testował? Warto?
http://www.allegro.pl/item658851516_..._d70s_d80.html
Chcę to założyć do D40. Nikkor A-F 50mm z ręcznym ostrzeniem więc przyda się wieksza kontola nad ostrościa.
Szukaj
Używał ktoś z Forumowiczów, testował? Warto?
http://www.allegro.pl/item658851516_..._d70s_d80.html
Chcę to założyć do D40. Nikkor A-F 50mm z ręcznym ostrzeniem więc przyda się wieksza kontola nad ostrościa.
Też się interesuję tym ustrojstwem. Nawet już pytałem wczesniej o to i jestem podobnie zainteresowany użytkowaniem pod D40. Widziałem trochę informacji na forum Pentaxa ale chciałbym sie dowiedzieć jak wyglada odczyt informacji w wizjerze wraz z tym okularem w Nikonach.
Wow to by było dobre. Wiem że do d80 istnieją takie wynalazki nikona, ale one nie pasują do d60, ponad to mają mniejsze powiększenie. Tak czy siak warto z próbować.
Nikt się nie wypowiedzial więc wziąłem to na siebie.
Kupiłem. Czekam na przesyłkę. Sprawdzę to napiszę co i jak.
Pewnie już doszło do Ciebie, a jeszcze się nie wypowiedziałeś ;P
Bardzo fajna sprawa.
Widać wszystko czysto i wyraźnie. Poza tym jest jeszcze możliwość delikatnej regulacji.
Spasowanie i stabilność OK. Nic się nie rusza i odpaść nie ma prawa.
Jedyna wada jaką zauważyłem to większa muszla oczna zasłania trochę wyświetlacc LCD. Można się przyzwyczaić ale za to jest niezastąpiona w bardzo słoneczne dni.
Przy ręcznym ustawianiu ostrości niebo a ziemia w porówaniu ze standardowym wizjerem.
Chyba tyle bo nie za bardzo miałem ostatnio czas na zabawę w zdjęcia.
Pozdrawiam.
Widać wszystko to co w wizjerze (kadr+info) ?
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
allwidać wszystko czysto i wyraźnie.
Nawet nie wiedziaąłm, że takie cuda na wizjer sąja to bym potrzebowala jakiś ogromny, bo ślepa jestem
więc przy manualu może by się rzeczywiście przydało ^^
Mógłbyś wrzucić fotke jak to wygląda? Bo na 90% jestem zdecydowany na zakup (mam teraz więcej manuali niż obiektywów z af :PP)
Skontaktuj się z nami