poszukuję gripa do F601 - czy ktoś kiedyś spotkał się z takim?
Szukaj
poszukuję gripa do F601 - czy ktoś kiedyś spotkał się z takim?
Ja mam, chcesz zobaczyć zdjęcia?
To rzecz niemal niezdobywalna zrobiona rzemieślniczo. Nikon nigdy nie robił gripów do 601
pewnie że chcę zobaczyćWiem że nikon nigdy nie produkował gripów do 601 ale może gdzieś są jakieś chińskie zamienniki ...
siedzę i myślę nad zrobieniem gripa. Jako że jestem projektantem i programistą CNC mogę narysować model i wyfrezować go w piance modelarskiej na frezarce CNC. Potem już tylko mocowanie i blaszki/kabelki. Myślę że temat jest do zrobienia. Jak będę już coś miał to podzielę się tym z wami.
Ostatnio edytowane przez sokrates ; 05-10-2006 o 15:04
mam jeszcze pytanie - czy można stosować akumulatorki (1,2V) czy tylko zwykłe baterie 1,5 V. (4 szt)
Nigdy nie testowałem, 4,8V to chyba byłoby za mało
Ostatnio edytowane przez Marcin T ; 05-10-2006 o 16:14
mam pytanie odnośnie tego koszyka na baterie - czy druga para baterii jest umieszczona pod spodem czy w innym miejscu tego gripa?
Druga para baterii jest pod spodem, to tradycyjny "czteropak". Tam gdzie jest śruba mocowania do korpusu to już pełny odlew. Tak na marginesie dodam, że styki i koszyk mogę wyciągać, dzięki temu można do body przykręcić grip a korzystać nadal z baterii litowej DL223A bez demontażu klapki w korpusie.
Skontaktuj się z nami