Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Co za różnica czy są to RGB LED, czy białe LED o udoskonalonej charakterystyce spektralnej?
    Nie wiem, może żadna różnica w odbiorze - nie widziałem tych nowych Macbooków. Inna sprawa, że kolor jest tworzony poprzez trochę inną technologię (trzy diody, zamiast jednej niebieskiej z żółtym filtrem). Zresztą nie jestem ekspertem, pewnie jakieś bzdury mówię.. Ale "podobno" taka matryca RGB LED odzwierciedla 102% kolorów z Adobe RGB, to chyba dość dużo. Opieram się tylko na chwilowym obcowaniu z Dell Studio 17" z matrycą RGB LED. Trochę mi się zrobiło smutno patrząc na ekran laptopa u kolegi a następnie na mój w Sony Vaio (shit).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jazco Zobacz posta
    Ale "podobno" taka matryca RGB LED odzwierciedla 102% kolorów z Adobe RGB, to chyba dość dużo.
    Skąd Pan wie czy to dużo, czy mało, oraz czy dużo to dobrze, albo czy w ogóle ww parametr ma jakikolwiek sens?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Skąd Pan wie czy to dużo, czy mało, oraz czy dużo to dobrze, albo czy w ogóle ww parametr ma jakikolwiek sens?
    ja nie wiem czy to dobrze czy zle itp, ale mam porownanie z kilkaoma laptopami, ktore sa u mnie w domu i kazy kto oglada zdjecia na moim mowi, ze swienie oddaje kolory, jest jakis jasniejszy i wogole ochy i achy...wiec cos w tym jest, ze wyswietlacze w MBP sa jednak lepsze
    porownywalem tez obraz ze sklibrowanym monitorem Eizo. tamten wydawal sie ciutke ciemnijszy od mojego MBP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    porownywalem tez obraz ze sklibrowanym monitorem Eizo. tamten wydawal sie ciutke ciemnijszy od mojego MBP
    Bo MBP jest źle zlinearyzowany i ma za niską gammę w cieniach. Tyczy to też tych najnowszych, najcudniejszych ledowych-szerokogamutowych makbuczy - pognałem nawet do iSpota by oglądnąć te cuda, bo miałem oskomę na 13-tkę. No więc jak to maki - śliczniusie, estetyczniusie, cieniuteńkie, solidniusieńkie, normalnie dzieło laptoczej sztuki i każdy inny wygląda przy nich jak ulepiony z plasteliny na zajęciach artystycznych dla dzieci specjalnej troski - ale nie zmienia to faktu, że matryca nadal jest do d...
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 13-07-2009 o 19:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ja tam prosty człowiek, nie wiem, czy to dobrze czy nie i czy to ma jakikolwiek sens. Nie zmienia to jednak mojej subiektywnej opinii, że takich świetnych matryc w laptopach jeszcze nie widziałem

Ale ja mało widziałem (np. nie widziałem Eizo CG221)
    Apple fajne są .

Domyślnie

sorki za pytanie ale czy "wy panowie" obrabiacie zdjecia w laptopie ? ja z miłą chęcia zmienił bym mojego powerbooka 17" na macbooka pro 13" bo i tak pracuje na podłączonym zew monitorze. Wiec uważam że jest to idealny komp dla fotografa. Trwały niezawodny dlugo trzyma "nowa bateria" po prostu bombka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    sorki za pytanie ale czy "wy panowie" obrabiacie zdjecia w laptopie ?
    ja mam MBP 15" tylko ramu mu dorzucilem do 4GB

Domyślnie

apropos macbookow pro, to kraza pogloski ze Apple chce wracac do mozliwosci wyboru matowa czy blyszczaca matryca.

Domyślnie

no chyba nie do konca bo w nowych macbookach pro tylko w 17
    z tego co sie orientuje

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów