Poprostu D90 jest dopracowany w 100% (jako nieliczny) i nie wymaga upgadu softu![]()
Szukaj
Poprostu D90 jest dopracowany w 100% (jako nieliczny) i nie wymaga upgadu softu![]()
D90+18-105 VR+MB-D80+SB-900+pierścienie makro+KATA 3N1-20
Bądźmy realistami, podobnie jak D50, D90 nie doczeka się żadnych nowych firmware, bo jakiś defektów nie ma specjalnych, a nowości to pewnie firma nikon wprowadzi pewnie jak wypuści jakiś nowy model, np. d99, bo filozofia jest taka, chcesz mieć więcej, zmień aparat - w udoskonalaniu tego co jest nie ma żadnego interesu - przecież już kupiłeś.
"Od życia bez łez, do łez nad życiem swoim"
Sporo bledow wynika jednak nie z winy firmware'u ale chyba z przyczyn mechanicznych.
Np. F-- to zwykle wina poluzowania sie obiektywu, ewentualnie problemow ze stykiem itp.
wiec chyba nowy soft niewiele tu pomoze
Tu potwiedrzam zdecydowanie.
Ja miałem błędy F-- w okolicach lutego, gdy fociłem w Alpach jeżdżąc na nartach (nie raz się ze sprzętem wyrżnęłem). Złapał wówczas sporo wilgoci i wyrzucał efy. Później po ok 2 tyg, gdy wysechł, błędów już nie było. Nie jest to uszczelniony korpus jak d300, więc taką sytuację,- jako elektronik uważam za normalną. Nie widzę potrzeby poprawiania firmware'u.
D90 | AF-S Nikkor 18-105 VR| AF-S Nikkor 70-300 VR| SB-900 | MB-D80 | i takie tam...
No tak,D90 błędów mi nie wykazuje,ale gdyby w trybie A przy obiektywie manualnym mierzył światło,to byłoby extra!
D90 nie jest aparatem dopracowanym. Brakuje wstepnego podnoszenia lustra. To jest raczej potrzebna funkcja dla amatora. Nie pogardzilbym tez, gdyby byla podpieta do wyzwalania z pilotem. Nagrywanie filmow to raczej zbedny bajer, z ktorego nie korzystam. Dziala - sprawdzilem.
Z errorami problemow nie mam. AF po przesiadce z D70s wydaje sie bardziej zwawy.
Skontaktuj się z nami