Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 66

Wątek: D90 firmware

Domyślnie

Poprostu D90 jest dopracowany w 100% (jako nieliczny) i nie wymaga upgadu softu
    D90+18-105 VR+MB-D80+SB-900+pierścienie makro+KATA 3N1-20

Domyślnie

Bądźmy realistami, podobnie jak D50, D90 nie doczeka się żadnych nowych firmware, bo jakiś defektów nie ma specjalnych, a nowości to pewnie firma nikon wprowadzi pewnie jak wypuści jakiś nowy model, np. d99, bo filozofia jest taka, chcesz mieć więcej, zmień aparat - w udoskonalaniu tego co jest nie ma żadnego interesu - przecież już kupiłeś.
    "Od życia bez łez, do łez nad życiem swoim"

Domyślnie

A te pojawiające się często błędy?

Domyślnie

Sporo bledow wynika jednak nie z winy firmware'u ale chyba z przyczyn mechanicznych.
    Np. F-- to zwykle wina poluzowania sie obiektywu, ewentualnie problemow ze stykiem itp.
    wiec chyba nowy soft niewiele tu pomoze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leatherface Zobacz posta
    A te pojawiające się często błędy?
    No mi akurat się nigdy nie pojawiły, F to chyba, że ściągnąłem obiektyw przy włączonym aparacie z rozpędu - ale to raczej zdrowy objaw.
    "Od życia bez łez, do łez nad życiem swoim"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nigel Zobacz posta
    Sporo bledow wynika jednak nie z winy firmware'u ale chyba z przyczyn mechanicznych.
    Np. F-- to zwykle wina poluzowania sie obiektywu, ewentualnie problemow ze stykiem itp.
    wiec chyba nowy soft niewiele tu pomoze
    Tu potwiedrzam zdecydowanie.
    Ja miałem błędy F-- w okolicach lutego, gdy fociłem w Alpach jeżdżąc na nartach (nie raz się ze sprzętem wyrżnęłem). Złapał wówczas sporo wilgoci i wyrzucał efy. Później po ok 2 tyg, gdy wysechł, błędów już nie było. Nie jest to uszczelniony korpus jak d300, więc taką sytuację,- jako elektronik uważam za normalną. Nie widzę potrzeby poprawiania firmware'u.
    D90 | AF-S Nikkor 18-105 VR| AF-S Nikkor 70-300 VR| SB-900 | MB-D80 | i takie tam...

Domyślnie

No tak,D90 błędów mi nie wykazuje,ale gdyby w trybie A przy obiektywie manualnym mierzył światło,to byłoby extra!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jary Zobacz posta
    No tak,D90 błędów mi nie wykazuje,ale gdyby w trybie A przy obiektywie manualnym mierzył światło,to byłoby extra!
    To jest niestety ficzer, za który Nikon każe sobie płacić. Jeżeli potrzebujesz, to musisz kupić D300.

Domyślnie

D90 nie jest aparatem dopracowanym. Brakuje wstepnego podnoszenia lustra. To jest raczej potrzebna funkcja dla amatora. Nie pogardzilbym tez, gdyby byla podpieta do wyzwalania z pilotem. Nagrywanie filmow to raczej zbedny bajer, z ktorego nie korzystam. Dziala - sprawdzilem.
    Z errorami problemow nie mam. AF po przesiadce z D70s wydaje sie bardziej zwawy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    D90 nie jest aparatem dopracowanym. Brakuje wstepnego podnoszenia lustra.
    Umm.... Menu d10?

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów