Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Samotne

Domyślnie Samotne

Komentarze mile widziane.
    Zapraszam

D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

kulten
    Gość

Domyślnie

Podejrzewam, że spotkasz się z opiniami, że za dużo góry choć mi to nie przeszkadza . Dla mnie bardzo dobrze poza zbyt mocno wyciągniętym z cienia drzewem, czyli dodać mu kontrastu i będzie bardzo dobrze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    . Dla mnie bardzo dobrze poza zbyt mocno wyciągniętym z cienia drzewem, czyli dodać mu kontrastu i będzie bardzo dobrze.
    Hmmm...nie znam się na obróbce i jesli można proszę o wyjasnienie uwagi kultena.
    Jak Wy dostrzegacie takie rzeczy?
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

Podejrzewam, że spotkasz się z opiniami, że za dużo góry choć mi to nie przeszkadza . Dla mnie bardzo dobrze poza zbyt mocno wyciągniętym z cienia drzewem, czyli dodać mu kontrastu i będzie bardzo dobrze.
    zgadzam sie - drzewo wyglada na zbyt jasne i nawet jezeli je tylko lekko przyciemnisz to straci tę lekką poswiate

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baku127 Zobacz posta
    Hmmm...nie znam się na obróbce i jesli można proszę o wyjasnienie uwagi kultena.
    Jak Wy dostrzegacie takie rzeczy?
    Sprecyzuj pytanie bo nie za bardzo rozumiem w czym rzecz?

Domyślnie

Tam tak zaswieciło i dlatego tak wyszło.Akurat w prawej czesci mocniej co widac po lisciach buraków
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

kulten
    Gość

Domyślnie

Bez urazy ale nie mogło tak zaświecić by między liśćmi światło tak spenetrowało wszystkie cienie .

Domyślnie

Bez urazy ale nie mogło tak zaświecić by między liśćmi światło tak spenetrowało wszystkie cienie .
    Nie będe sie spierał możliwe że deko przedobrzyłem

Domyślnie

. zbyt mocno wyciągniętym z cienia drzewem, .
    O co chodzi?? Problem mam taki.że ja czegos takiego nie widzę, może inaczej nie znam sie i proszę o wyjaśnienie Twojej uwagi.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baku127 Zobacz posta
    O co chodzi?? Problem mam taki.że ja czegos takiego nie widzę, może inaczej nie znam sie i proszę o wyjaśnienie Twojej uwagi.
    Wyjaśniam: Drzewko ma jakby lekką mgiełkę, jest poprostu zbyt jasne i pozbawione kontrastu. Przykład jak mz powinien wyglądać kontrast drzewa, nie szukajac daleko bo u kolegi Nemetha: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=105538. De facto chodzi mi tylko o dodanie kontrastu do drzewka, by zróżnicować cienie i światło.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów