Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Samotne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Wyjaśniam: Drzewko ma jakby lekką mgiełkę, jest poprostu zbyt jasne i pozbawione kontrastu. Przykład jak mz powinien wyglądać kontrast drzewa, nie szukajac daleko bo u kolegi Nemetha: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=105538. De facto chodzi mi tylko o dodanie kontrastu do drzewka, by zróżnicować cienie i światło.
    Kulten ma mgiełkę bo było we mgle i po chwili wyszło słonce.Dlatego jeszcze przez chwile byłą mgiełka wokól niego a z czasem zginęła
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Kulten i (nemeth)dziekuję za wyjaśnienie w bardzo prosty sposób.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

Czy na tej fotce jest poprawnie ustawiony WB?
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Czy na tej fotce jest poprawnie ustawiony WB?
    Moim zdaniem jest ok,ale jestem początkującym więc mogę się mylic.Na podstawie czego to wywnioskowałes?
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Na podstawie odcienia, jakim odznaczają się liście podłogowe
    Mam wrażenie jakoby dominowała tam jakaś żółta dominanta. Chyba, że to mocny, ciepły wschód to możesz mnie pacnąć
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Na podstawie odcienia, jakim odznaczają się liście podłogowe
    Mam wrażenie jakoby dominowała tam jakaś żółta dominanta. Chyba, że to mocny, ciepły wschód to możesz mnie pacnąć
    Marcinie mimo tego,że jestem młodym amatorem fotografii w tym konkretnym przypadku muszę postawic na swoim. Niebo jak niebo,ale podłoga jest praktycznie identyczna jak była tego poranka
    Tak jak napisałes mocny,ciepły wschód słońca co widac na lisciach w prawej częsci kadru.Także muszę Cie pacnąc
    Pozdrawiam

Domyślnie

Kadr i kolorki ładne zamglone drzewko trochę wygląda jakby za mocno
    wyciągnięte z cienia ... ale to mgiełka przecież
    Pozdro. Wojtek

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów