Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Eeee odradzal bym takie polaczenie....18-105 VR jest tani i ma dosc szeroki zakres ogniskowych....w koncu to jakies 25-165 na pelnej klatce.......
    Mialem przyjemnosc robic zdjecia taka Sigma i powiem ze jest niezla choc ma problemy z ostroscia przy slabym swietle.....no i AF jest dosc wolny a jak fotografia dzieci to lepiej by ostrzyl szybko
    18-105VR to tansze rozwiazanie.....i daje czas na dozbieranie do 18-200 Nikkora
    Pozatym zastanawiam sie dlaczego akurat D5k a nie D90.....wiem czytalem post od poczatku......ale cena D5k jest tak wysoka a do tego ta Sigma.....to juz prawie D90 z 18-105 wlasnie
    Pozdrawiam

Domyślnie

Zakupiłem już wspomniany zestaw,
    ogólnie jestem zadowolony z obiektywu jak i body.
    co mogę powiedzieć faktycznie sigma 18-200 ma problem z ostrością przy słabym oświetleniu przy dużej ogniskowej.
    Faktycznie jak trzyma się aparat obiektywem ku ziemi to sigma sama się wyciąga - duży minus.
    Natomiast jeśli ktoś by mnie zapytał jaki ma kupić aparat w tej grupie cenowej zaproponował bym inne rozwiązanie.
    D90 nikor 18-105. podobna kaska, a miałem ostatnio możliwość poklikać takim zestawem jest OK - duży plus.

jeszcze raz dziękuje za wasze opinie,
    pozdrawiam

Dawid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Pytaniem na pytanie, to niegrzecznie, wiem.
    Ale: przewidziałeś (jak by co) wysyłanie body z obiektywem do Gdyni w celu dostrojenia AF ?

Pzdr.
    Te szkła nie mają problemów BF/FF.
    Pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Te szkła nie mają problemów BF/FF.
    Pozdr.
    Nie ma takich szkieł - są tylko różne granice błędów.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Ja właśnie wysłałem mój zestaw D90 + S 17-70 do Gdyni - chyba się wiecej nie skuszę na sigmę bo wczoraj poszły się ...... praktycznie wszystkie zdjecia (przestrzelona ostrość)
    Z5II + N26 + N40 + N24-200 + V14; D600, D750 + T24-70 + N24-120 + N16 fish + N28 + N50 + N85; SB + YN

Domyślnie

szwagier ma sigmę 18-200 ale podpiętą do canona 450,lecz w porównaniu do nikkora 18-200mm
    to nie ma co porównywać,nikkor pod każdym względem wygrywa.
    -"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów