Close

Strona 33 z 47 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 469

Domyślnie d90 błąd Err

Cytat Zamieszczone przez tommyfp Zobacz posta
    I jeszcze jeden link: LINK

w instrukcji jest wyraźnie napisane ze jak wyskakuje Err to jest uszkodzenie aparatu a CHA że karta jest uszkodzona lub zablokowana. Wiec to wina karty czy aparatu?? Jeśli to wina karty, to wybitnie wielu ludzi kupiło podrobione lub uszkodzone karty??. Nie wydaje mi się. W najlepszym układzie problemy te wynikają z brakiem kompatybilności karty z aparatem. Tak mi się wydaje.

Czy miał ktoś taki problem na Sandisku Extreme III 30MB/s??
    Miałem nowego D90 przywiezionego z UK,kupiłem nową karte SanDisk Extreme iii 30 MB Edition i od początku wyskakiwał błąd Err,a przed nim czarne zdjęcie,wymieniałem karty obiektywy i nic.Nie pojawiał mi się przy błędzie Err błąd CHA,więc myśle że faktycznie wyszła lipna seria D90 i tyle

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

przejdzie z czasem

pisałem w tym wątku gdzieś na początku o swoich problemach z f--.
    2 czy 3 miesiące zdarzały się co kilkadziesiąt cyknięć, pomagało pokręcenie obiektywem lub wyłączenie.
    od tego czasu często formatuję kartę (zawsze po zrzucie zdjęć) i problemu z f-- nie miałem conajmniej od kwietnia. ani razu. mam 2 karty extreme III 8gb kupowane w różnym czasie i miejscach. używam zamiennie. efekt ten sam.
    zresztą, gdyby to był jakiś masowy problem - to wszyscy użytkownicy D90, nim obciążeni w końcu zrobiliby gigantyczną aferę. A tego nie ma - zapytajcie, te osoby, które w wątku wpisywały się prawie pół roku temu - jak skończyły się ich problemy.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

[QUOTE=Greg77;1353590] Zawsze w torbie mam torebke wchlaniajaca wilgoc..... QUOTE]

to nie jest dobre nawet do butów. przeczytajcie sobie o szkodliwości tej chemii zawartej w pochłaniaczu, chińskiej. szczególnie, że aparat przykłada się do twarzy, oka...

odradzam dla osobistego bezpieczeństwa - sprzęt wobec niego nic nie znaczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mark3 Zobacz posta
    przejdzie z czasem
    pisałem w tym wątku gdzieś na początku o swoich problemach z f--.
    2 czy 3 miesiące zdarzały się co kilkadziesiąt cyknięć, pomagało pokręcenie obiektywem lub wyłączenie.
    od tego czasu często formatuję kartę (zawsze po zrzucie zdjęć) i problemu z f-- nie miałem conajmniej od kwietnia. ani razu. mam 2 karty extreme III 8gb kupowane w różnym czasie i miejscach. używam zamiennie. efekt ten sam.
    zresztą, gdyby to był jakiś masowy problem - to wszyscy użytkownicy D90, nim obciążeni w końcu zrobiliby gigantyczną aferę. A tego nie ma - zapytajcie, te osoby, które w wątku wpisywały się prawie pół roku temu - jak skończyły się ich problemy.
    U mnie podobnie, po przeczyszczeniu styków (body i 18-105) i zastosowaniu torebki pochłaniającej wilgoć w plecaku, od stycznia błąd "F--" nie wystąpił. Karty 2 x SanDisk Extreme III 4GB kupione w FJ.
    Ostatnio edytowane przez harryt ; 05-07-2009 o 21:19
    D90//N35//N18-200//SB-600//MB-D80

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

to nie jest dobre nawet do butów. przeczytajcie sobie o szkodliwości tej chemii zawartej w pochłaniaczu, chińskiej. szczególnie, że aparat przykłada się do twarzy, oka...

odradzam dla osobistego bezpieczeństwa - sprzęt wobec niego nic nie znaczy.
    Rozwiń temat albo podaj linka.
    Z tego co wiem, to jeść tego nie należy... do oka też raczej nikt bezpośrednio nie przykłada...
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 05-07-2009 o 23:08
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Jak znajdę to rozwinę - była jakaś informacja nt. poważnej szkodliwości w produkcji tego typu rzeczy w chinach (oni tam jak pewnie wiesz mają "swoje normy"). A większość paczek z tego typu ustroistwami tam jest robiona (bo taniej). Po prostu bym uważał na to co (pośrednio) przykładam do oka - a ty zrobisz jak uważasz....

Domyślnie

U mnie koło 800zdjęć i wyskoczyło już po jednym razie dla F-- i Err Cha. Mam body made in thailand oraz kartę 4GB San Disk Extreme III sdhc, obiektyw kitowy 18-105mm. Czytałam, że niektórym error wyskakuje gdy jest wilgotno. W moim przypadku błędy wyskoczyły w warunkach normalnych tzn. słoneczny dzień, spacer.
    Pomagało wyjęcie baterii.
    Coraz bardziej mi się to nie podoba...
    Ostatnio edytowane przez Madlenne ; 06-07-2009 o 20:52

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Jak znajdę to rozwinę - była jakaś informacja nt. poważnej szkodliwości w produkcji tego typu rzeczy w chinach (oni tam jak pewnie wiesz mają "swoje normy"). A większość paczek z tego typu ustroistwami tam jest robiona (bo taniej). Po prostu bym uważał na to co (pośrednio) przykładam do oka - a ty zrobisz jak uważasz....
    Mowili cos kiedys w radio ale to dotyczylo butow zasypywanych srodkiem przeciw wilgoci przy produkcji w Chinach. Te torebki, poki ich sie nie spozywa jakos bardziej szkodliwe nie sa. Dawniej nawet jakies takie wkladali do chinskich orzeszkow ziemnych i nikt nie zachorowal (byly takie orzeszki pakowane prozniowo w srebrna folie jeszcze kilkanascie lat temu).
    U mnie w torbie na aparat byly i sa dwa takie woreczki. Jeden lezy na dnie, a drugi w ktorejs przegrodce.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blase.g Zobacz posta
    Mowili cos kiedys w radio ale to dotyczylo butow zasypywanych srodkiem przeciw wilgoci przy produkcji w Chinach. Te torebki, poki ich sie nie spozywa jakos bardziej szkodliwe nie sa. Dawniej nawet jakies takie wkladali do chinskich orzeszkow ziemnych i nikt nie zachorowal (byly takie orzeszki pakowane prozniowo w srebrna folie jeszcze kilkanascie lat temu).
    U mnie w torbie na aparat byly i sa dwa takie woreczki. Jeden lezy na dnie, a drugi w ktorejs przegrodce.
    Zawsze można używać woreczka z ryżem, będzie pochłaniać wilgoć, a przy słabym świetle jest na czym oprzeć aparat
    ===> D90 F80; Sabinka, Frotka i reszta gratów

Domyślnie

Chyba żartujesz.... Przecież te pochłaniacze to żeli krzemionkowy jak nie będziesz tego jadł to nic się nie stanie.
    Nikon D90, 18-105mm VR, 50/1.8, SB-900, Hoya HD UV, Hoya HD PL-CIR, Kata DC-443

Strona 33 z 47 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów