Szukaj
Ja Januszu ponarzekamW zasadzie wszystko na tym zdjęciu jest świetne : kadrowo git, central idealnie pasuje. Przeszkadza mi troszkę przeostrzenie widoczne głównie na palach oraz żółty kolor na horyzoncie. Żółć jest za jasna , troszkę razi po oczach, ociepliłbym ten kolor i leciutko przyciemnił. Reszta zostala już przez innych opisana
pozdrawiam
D700 16,17-35,35
Sam sobie nie wierzę, ale bardziej mi pasi B&W...![]()
LED ZEPPELIN
a ja Ci odpowiem - powiekszyłem sobie fotkę 500% i przeostrzenia nie widzę, natomiast jest jasno gdyż tak jak pisałem jest to wschód, słońce jest schowane za palisadaą - przyciemnianie tej żółci objawia się utrata koloru i jego szarzeniem - wschód generuje niesamowitą ilość swiatła i pewne aspekty tego zjawiska są nie do przeskoczenia
owszem mozna na etapie wstępnej obróbki rawa zjechać z ekspozycją tak aby trochę zminimalizować ten efekt jasnosci tylko ze wówczas pozostała część zdjęcia zrobi się tak ciemna że przy wyciaganiu z tej ciemnicy całej zawartosci zdjecia da mierne rezultaty - pozdro![]()
Oczywiście to co napisałem to kropla wody która nie psuje odbioru samego zdjęcia, bo samo w sobie jest bardzo dobre![]()
D700 16,17-35,35
Janusz wersja kolorowa jest świetna. Moim zdaniem jest to druga najlepsza odsłona torpedowni jaką oglądam. Pierwszy kadr popełnił Maciej Leszczyński i jest long time exposure, b/w i w kwadracie.
NA Twojej produkcji kolory odgrywają kluczową rolę. Trafiłeś na świetne światło i nie oszczędziłeś sobie przyjemności popełnienia równie świetnego kadru.
Kadr, obróbka na najwyższym poziomie.
Jestem pod ogromnym wrażeniem tej fotografii.
pozdr, P.
Skontaktuj się z nami