Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lomax Zobacz posta
    I pomyśleć, że mieszkam 500m od tego miejsca i podchodziłem do tego tematu wiele razy.
    Zaczynałem już analogiem, ale nigdy nie zrobiłem tak dobrej foty w tym miejscu.. Narobiłeś mi smaku. Kolor prześwietny. Chyba się nie poddam tak łatwo.
    no stary to naprawdę masz mozliwosci - obserwować tylko niebo i kiedy jest naprawdę piękne statyw pod pachę i focić zachody (wówczas słońce jest tam idealnie w plecy)

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Ja Januszu ponarzekam W zasadzie wszystko na tym zdjęciu jest świetne : kadrowo git, central idealnie pasuje. Przeszkadza mi troszkę przeostrzenie widoczne głównie na palach oraz żółty kolor na horyzoncie. Żółć jest za jasna , troszkę razi po oczach, ociepliłbym ten kolor i leciutko przyciemnił. Reszta zostala już przez innych opisana pozdrawiam
    D700 16,17-35,35

Domyślnie

Sam sobie nie wierzę, ale bardziej mi pasi B&W...
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jendryn Zobacz posta
    Ja Januszu ponarzekam W zasadzie wszystko na tym zdjęciu jest świetne : kadrowo git, central idealnie pasuje. Przeszkadza mi troszkę przeostrzenie widoczne głównie na palach oraz żółty kolor na horyzoncie. Żółć jest za jasna , troszkę razi po oczach, ociepliłbym ten kolor i leciutko przyciemnił. Reszta zostala już przez innych opisana pozdrawiam
    a ja Ci odpowiem - powiekszyłem sobie fotkę 500% i przeostrzenia nie widzę, natomiast jest jasno gdyż tak jak pisałem jest to wschód, słońce jest schowane za palisadaą - przyciemnianie tej żółci objawia się utrata koloru i jego szarzeniem - wschód generuje niesamowitą ilość swiatła i pewne aspekty tego zjawiska są nie do przeskoczenia
    owszem mozna na etapie wstępnej obróbki rawa zjechać z ekspozycją tak aby trochę zminimalizować ten efekt jasnosci tylko ze wówczas pozostała część zdjęcia zrobi się tak ciemna że przy wyciaganiu z tej ciemnicy całej zawartosci zdjecia da mierne rezultaty - pozdro

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Oczywiście to co napisałem to kropla wody która nie psuje odbioru samego zdjęcia, bo samo w sobie jest bardzo dobre
    D700 16,17-35,35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jendryn Zobacz posta
    Żółć jest za jasna , troszkę razi po oczach, ociepliłbym ten kolor i leciutko przyciemnił.
    Ale tam tak było
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek6308 Zobacz posta
    Ładnie ciekawy kadr, fajnie by wyglądało słoneczko między palisadą
    ... i BW też mnie się podoba.
    Potwierdzam
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Fajna fota zarówno w kolorze jak i BW

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Janusz wersja kolorowa jest świetna. Moim zdaniem jest to druga najlepsza odsłona torpedowni jaką oglądam. Pierwszy kadr popełnił Maciej Leszczyński i jest long time exposure, b/w i w kwadracie.
    NA Twojej produkcji kolory odgrywają kluczową rolę. Trafiłeś na świetne światło i nie oszczędziłeś sobie przyjemności popełnienia równie świetnego kadru.
    Kadr, obróbka na najwyższym poziomie.
    Jestem pod ogromnym wrażeniem tej fotografii.

pozdr, P.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    Janusz wersja kolorowa jest świetna. Moim zdaniem jest to druga najlepsza odsłona torpedowni jaką oglądam. Pierwszy kadr popełnił Maciej Leszczyński i jest long time exposure, b/w i w kwadracie.
    NA Twojej produkcji kolory odgrywają kluczową rolę. Trafiłeś na świetne światło i nie oszczędziłeś sobie przyjemności popełnienia równie świetnego kadru.
    Kadr, obróbka na najwyższym poziomie.
    Jestem pod ogromnym wrażeniem tej fotografii.

pozdr, P.
    dzięki Piotrze

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów