Close

Strona 13 z 45 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 443

Domyślnie

nikt sie nie kloci
    definicje sie jedynie ni..... nie zgadzaja
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielik Zobacz posta
    a wszystko rozbija się o to, że ten aparat jest śliczny
    To też ważne ale najważniejsze jakie zdjęcia robi. Olympus nie należy do firm przodujących jeśli chodzi matryce ale po pierwszych samplach z E-P1 podobno widać, że jest nieźle.
    Mam Full Frame. A co 36 zdjęć nową matrycę i kartę pamięci w jednym.

Domyślnie

Bartek - a może Ty błędne załozenie przyjmujesz, że to będzie jedyny aparat dla kogoś kto się zajmuje "na_poważnie" fotografią ? Właśnie o to chodzi, że to jest doskonałe uzupełnienie takiego D3/700 - do akcji które przywołuje Hedgehog i Rabijki.
    Zresztą nie ważne - dla kogoś to świetna sprawa, dla innych bezsensowna ja np. tego nie kupię, bo w niczym by mi nie ułatwił focenia (nie zajmuję się reporterkę, ani tym gdzie rozmiar i dyskrecja grają role), ale doceniam idee która wg która jest rewelacyjna i która wreszcie wykorzystuje potencjał u4/3.

Domyślnie

Eeee... tylko jak sobie patrzę na to sreberko, białe paseczki, białe futerały to jakoś ta imputowana cecha mi się nie zgadza...

Cytat Zamieszczone przez hedgehog
    i że nie rzuca się w oczy
    a czarnego nie mają zamiaru robić...

Ja mam nadzieję, że inni producenci pójdą za przykładem. I pojawi się konkurencja, alternatywy, spadek cen...

Domyślnie

no wlasnie problem polega na tym, ze ja nie rozumiem dokupywania calkiem nowego, innego systemu, dla kilku zastosowan. Jesli mam D700 czy D3 ze szklarnia, to po co mi sie ladowac w inny system, kupowac inne szkla, lampy itp. To moim zdaniem nierozsadny wydatek. Ale to moja opinia. Pozatym przyzwyczajajac sie do jakosci i mozliwosci D700/D3, ciezko sie przestawic na ograniczenia takiego aparatu. Co z teg ze w zastepstwie wezme go na koncert, skoro nie zrobie takiej foty jak z np z D700.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomaszR Zobacz posta
    a czarnego nie mają zamiaru robić...
    To se pooklejam taśmą czarną izolacyjną, bo to pierwszy raz? Me Super i tandetne napisy na wszystkich puszkach po kolei, świecące w ciemnościach i tak zaklejałem.

Kwestia wtórna (choć wolałbym czarny). W końcu to nie kolorem body robi się zdjęcia.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BartekIgnasiak Zobacz posta
    no wlasnie problem polega na tym, ze ja nie rozumiem dokupywania calkiem nowego, innego systemu, dla kilku zastosowan. Jesli mam D700 czy D3 ze szklarnia, to po co mi sie ladowac w inny system, kupowac inne szkla, lampy itp. To moim zdaniem nierozsadny wydatek. Ale to moja opinia. Pozatym przyzwyczajajac sie do jakosci i mozliwosci D700/D3, ciezko sie przestawic na ograniczenia takiego aparatu. Co z teg ze w zastepstwie wezme go na koncert, skoro nie zrobie takiej foty jak z np z D700.
    Chodzisz czasem po ulicy?
    Nosisz przy sobie worek w którym masz D700 z zoomem?
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

ja jestem przyzwyczajony do jakosci sinara 4x5'
    do pewnych zastosowan odpowiada mi jakosc hasselblada 6x6
    niestety musze czasem uzyc nikona bo powyzsze sa nieporeczne.

tak wiec nie jest tak jak piszesz ze skoro jestes przyzwyczajony do jakosci d700/d3 to reszta jest zbedna.
    chocby dlatego ze nie jest to jakas wyjatkowa jakosc gdy spojrzysz wyzej i chocby dlatego ze w wielu sytuacjach zdjeciowych i zastosowaniach jakosc ta nie bedzie sie specjalnie roznila od innych, mniejszych aparatow.

nie jest tez tak jak pisza niektorzy ze mityczne d3/ d700 jest uniwersalnym aparatem bo nie ma takiego aparatu. jest prosty w obsludze, niewiele trzeba wiedziec by zrobic nim akceptowalne zdjecie - zgoda, ale nie dla wszystkich jest to wyznacznik!!!

olo
    Ostatnio edytowane przez rabijki ; 16-06-2009 o 15:06

Domyślnie

Chcę mieć aparat który mogę nosić przy sobie ZAWSZE. Zawsze, to znaczy ZAWSZE. Nie jak wpadnę na pomysł żeby go zabrać. Więc aparat musi być tak mały, żeby zmieścił się do torby z laptopem. Jednocześnie nie może to być kompakt, bo te mają kiepskie matryce (nawet te najlepsze), ani Sigma DP1/DP2, bo są mało uniwersalne i nie mają stabilizacji (a F4 w DP1 uniemożliwi mi zrobienie np. zachodu słońca). E-P1 jest PIERWSZYM aparatem który spełnia te założenia. Czy wystarczająco wytłumaczyłem co jest fajnego w E-P1?
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

tak mathu
    nie bij

Strona 13 z 45 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów