rozumiem ze podales leice m6 z jakims ( lewam jakim ) szklem?
mam nadzieje ze w jakosci bdb
jakbys mogl podac namiar gdzie moge kupic za 4tys to bede wdzieczny - od razu zakupie
olo
Szukaj
rozumiem ze podales leice m6 z jakims ( lewam jakim ) szklem?
mam nadzieje ze w jakosci bdb
jakbys mogl podac namiar gdzie moge kupic za 4tys to bede wdzieczny - od razu zakupie
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Bez szkła i używana, podobnie jak Yashica. http://cgi.ebay.co.uk/Leica-M6-TTL_W...3%3A1|294%3A50
Nie chciałem dawać zbyt kontrastowego porównania, bo zazwyczaj wszyscy krzyczą, że ceny z kosmosu.
Z opisów wynika, że ten OVF jest przeznaczony tylko do M.Zuiko Digital 17 mm f/2.8. ??? Przy innych obiektywach tylko "na zombi"? Średni pomysł, chyba nie o to większości z nas by chodziło.
Ostatnio edytowane przez eRJot ; 16-06-2009 o 13:21
Mam Full Frame. A co 36 zdjęć nową matrycę i kartę pamięci w jednym.
moze mi ktos wyjasnic, co jest takiego fajnego w tym aparacie, i ogolnie w systemie micro 4/3? Bo kompletnie tego nie rozumiem, szczegolnie za takie pieniadze.
czyli nic ciekawego w nim nie ma, i nie nada sie do 98% sytuacji w ktorych uzywa sie aparatu.tak to niestety widze.
Ale rozumiem pasjonatow, bo to chyba tylko do nich kierowany produkt.
Dodam ze to tylko moja subiektywna ocena, i nie chce wywolywac jakies glupiej dyskusji. Poprostu zastanawiaja mnie te zachwyty nad produktem, ktory poza wygladem (ktorego tez nie rozumiem), tak naprawde nic nie wnosi, a za to mocno ogranicza.
Ostatnio edytowane przez BartekIgnasiak ; 16-06-2009 o 13:39
Jest tym czym jest MZ czyli kompaktem, w którym można zastosować nieco lepszą i wymienną optykę. Ale czy różnicę w jakości obrazowania zobaczą przeciętni użytkownicy tego aparatu na fotkach wielkości 13x18 cm? Jak im się wmówi, że ona jest to zobaczą.Marketing rules!
Jest jeszcze kwestia ceny: EP-1 + 14-42mm + 17mm + Viewfinder: EUR 949.00 czyli... jakieś 4270,- zł. Kosmos!
Są i pierwsze ceny w naszych sklepach.
Ostatnio edytowane przez eRJot ; 16-06-2009 o 13:48
Mam Full Frame. A co 36 zdjęć nową matrycę i kartę pamięci w jednym.
co to znaczy ze sie nie nada do wiekszosci sytuacji?
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Jesteś w błędzie. Dalmierzem zrobisz 98% zdjęć, które zrobisz również lustrem. Pomyśl, że mógłbyś mieć matrycę z lustra w tak małej obudowie i całą gamę optyki. Z resztą większości fotografującym wystarczyłby jedna stałka z okolic 35mm (dla matryc APS-C)
Lustrzanki małoobrazkowe też zostały zbudowane, bo większe aparaty nie były mobilne i kłopotliwe w użyciu. Wydaje mi się, że sytuacja jest analogiczna.
Napisz proszę co taki produkt ogranicza według ciebie.
sport, ciemne hale, sluby, szybka reporterka itp a na dodatek to musi byc strasznie niewygodny do trzymania sprzet. No i cena, taka wlasnie dla pasjonatow.
Jesli ustalimy ze jest to zabawka na niedzielna wycieczke w gory albo nad morze, to ok. Nic pozatym.
Skontaktuj się z nami