Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Domyślnie

Myślę, że jeśli Nikon wypuści kolejną reporterską puszkę profi, to głównym problemem w związku ze wzrostem pixeli
    (a ten pewnie nastąpi) będzie utrzymanie szybkostrzelności. Nowe body z ową szybkostrzelnością, porządnymi uszczelnieniami i nowym jasnym szkłem (stałką) wydają się być pewniakiem wobec przyszłorocznych (luty 2010)
    igrzysk w Vancouver, bo zapewne wybierający się tam fotoreporterzy będą głównym targetem.
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Toć d3x jest dla potrzebujących pixeli. D4 musi kręcić filmy - nie ma bata
    Chyba nie ma BETA BetaCam. Profi aparat i kamerka

Domyślnie

......a gdzie D3Xs
    Pozdrawiam
    Tomek
    spfl.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    eee d3 po fajsie to nie fajna sprawa czas na d4 z 20 mpx co do 24 1,4 leszy rydz niz nic
    Właśnie, gdyby jeszcze łapał ostrość z 10 cm
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

20 MP w D4? Wątpię. Dla tej puszki priorytetem jest szybkość i w miarę nieduży rozmiar plików zdjęciowych.

Domyślnie

Eee, jeśli tak dalej pójdzie to i tak D3 leje 1D mkIII i IV (bo wieszczą znowu APS-H co dla mnie jest co najmniej dziwne - już dawne ploty mówiły o FF)
    D3 ma większą rozdzielczość od 1D, poza tym 1D mk III zaczyna być po prostu stare - jak na Canona to wieczność od ostatniego lifta

Ps. Patrzcie - jeśli chodzi o reporterkę, to chyba powoli przechodzi producentom wbijanie więcej MPix i więcej, mam nadzieję że ten trend się utrzyma. D4 reporterskie z maks 12MPix, a D4x do studia i niech sobie ma tych MPix ile chcą.
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

A swoją drogą - czego brakuje aktualnym użytkownikom d3? Jakie byłyby najbardziej oczekiwane zmiany/dodatki w jego następcy?

Jedną już tu wyczytałem: Odkurzacz. A inne?
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Ja bym chciał lepszy pinowy grip, bo dla mnie wzorem jest MB-D10 na D300 albo D700, a ten w D3 jest taki cienki.

Ale nie słyszałem żeby ktoś inny się na to skarżył więc nie wiem czy to nie moje widzimisię
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adak Zobacz posta
    Ale nie słyszałem żeby ktoś inny się na to skarżył więc nie wiem czy to nie moje widzimisię
    To bardzo prawdopodobne

Domyślnie

Mi się za to lepiej aparat trzyma w pionie niż w poziomie szkoda, że wtedy dostęp do krzyżaka czy ae-l utrudniony.

Co mogłoby być lepsze :
    -czyszczałka
    -więcej punktów krzyżowych albo bardziej rozproszone w kadrze (jak w canonach)
    -brakuje mi opcji, żeby na pierwszej karcie zapisywało raw, a na drugiej zmniejszony jpeg (z wyborem rozmiaru na dłuższym boku)
    -wbudowane wifi do wysyłania zdjęć na kompa
    -i do wyzwalania lamp
    -i jak szaleć to szaleć - przez bluetooth na telefon
    -i parę innych ficzerów, ja na przykład bardzo bym się ucieszył z filmików

co nie zmienia faktu, że są to (poza drugim punktem) naprawdę pierdoły
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów