Szukaj
Bardzo ładne dziecko... zapewne energiczne i wszędzie go pełno
Fajne kardy i GOFaworyt to 2ka. Kolorki i światło perfect!
Dla mnie też 2! Super
Btw, jaki obiektyw?
NIKON D300 | N16-85/3.5-5.6VR | N50/1.8 | N70-300/3.5-5.6VR | SB900
fusbo.blogspot.com
Własnie przeglądam temat Nikkor 85mm vs. Nikkor 50mm. Widzę w Twoim zestawie oba obiektywy.Nikkor 85 f/1.8
Zamierzam sobie kupić jeden taki, tylko mam wielki dylemat. Na co dzień pstrykam śluby. Co radzisz?
Sorki, za małą zmianę tematu :P
Kobe, jeżeli miałbym wybierać między 50-ką i 85-ką, wziąłbym 85. Niestety w mniejszych kościołach będziesz potrzebował czegoś szerszego i wtedy nawet 50-ka może być za ciasna. 90% moich ślubno-weselnych zdjęć robiłem jednak 35-ką, czasem wspomagałem się pozostałymi szkłami z posiadanego zestawu. Jednak na takie okazje 35-ka nadaje się m.z. najlepiej.
Archi, to nie ostrość poszła do tyłu, tylko Franek pochylił się do przodu.
Fajna była sytuacja (Franek testował moją nową blendę), więc szybko sięgnąłem po aparat, nie wymieniałem szkła, bo szkoda mi było momentu. Ostro lepiłem się do ścian, pod biurko właziłem itd... Mały ruch i ostrość leeeciii...
Kurcze, coraz częściej przy fotografowaniu dziecka brakuje mi szybkości śrubokręta z puszek półki semi-pro. Tam jednak ten napęd AF działa sprawniej.
Dzięki za opinię.
Czepiasz się...
To źle że pytam o rade na forum? Początki w fotografii, a szczególnie ślubnej są trudne (wielka odpowiedzialność)
Jesli przeszkadza Ci, że napisałem 'pstrykam na co dzień śluby' to niech będzie, że 'od niedawna pstrykam na ślubach'
Dzięki Majek... przemyśle to jeszcze.
Jedyneczka najbardziej mi przypadła do gustu...![]()
Dzięki wszystkim za zainteresowanie.
Dorzucam dwie kolejne zdjęcia z dzisiejszego dnia. W sumie wszystkie można potraktować jako serię:
3. Franek w końcu się naumiał pić przez słomkę. Ubaw po pachy. Szczególnie wtedy, jak się naciśnie kartonik...
4.... wtedy soczek wylewa się na przykład na nową blendę taty...
Skontaktuj się z nami