Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Domyślnie

w sumie moze i nie podobnie jak Tysmon, bo uzywam kompletnie innego bracket'u, ale tez uzywam SC-29 przy podpinaniach lampki. ale robie podchody pod su-800, bo mam zamiar przypomocowac 2 lampy do bracket'a, a nie chce mi sie bawic z kupowaniem kolejnego kabla (sc-28 ) i przedluzen... bo wogole chodzenie z tyloma kablami mija sie z celem. ale jak na jedna lampe, to sc-29 jest jak najbardziej wystarczajacy i zdaje sie w terenie.

Oszczędny w słowach Awatar tysmon
    Miasto
    Konstancin-Jeziorna

Domyślnie

zawsze możesz jedną lampę na kablu w trybie master ustawić a drugą jako remote ja tak robię jak potrzebuje drugiej lampy nigdy nie próbowałem z dwoma na brackecie musisz pokazać jak wyglądają z tego zdjęcia

Domyślnie

Używam takiego uchwytu do lampy błyskowej od dłuższego czasu . Troszkę czasami przeszkadza kabelek SC-17 ( zbyt długi) ale świadomie nie chce go skracać, co oczywiście można uczynić bez problemu w kazdej chwili.
    Jestem świadomy , że lampa jest zawsze w pozycji poziomej, ale na DX jakoś mi to specjalnie nie przeszkadza.= ,a jakby było na pełnej klatce tego nie sprawdzałem.
    Zrobiłem też uchwyt gdzie lampa przyjmuje pozycje poziomą do poziomych kadrów i pionową do pionowych kadrów , ale konstrukcja tego uchwytu nie spodobała mi się zbytnio, więc zostałem przy tym uchwycie.
    Sprawdza sie znakomicie. Jednym ruchem kciuka przesuwam lampę o 90 stopni i mam zablokowana w takim polożeniu.
    1
    2
    3
    4
    przepraszam za jakość zdjęć
    pozdrawiam mirek
    Ostatnio edytowane przez mirektoja ; 11-06-2009 o 11:02
    Nikon D300

Domyślnie bracket, kto używa

Witam. Zainteresował mnie twój uchwyt. Możesz napisać gdzie go kupiłeś ewentualnie z czego zrobiłeś.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelek69 Zobacz posta
    Witam. Zainteresował mnie twój uchwyt. Możesz napisać gdzie go kupiłeś ewentualnie z czego zrobiłeś.
    odpisałem Ci na meila
    pozdrawiam
    Nikon D300

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Odkopię starocia
    na forum dużo wątków pozostawionych bez odpowiedzi, lub takich w których linki już dawno wygasły
    Znalazłem coś takiego http://cgi.ebay.pl/BBG-Flash-Bracket...item19be535e6c

I w związku z tym pytanie, czy ktoś używa, opinia, ewentualnie co możecie polecić. Cena jest kwestią drugorzędną, wolę raz ale porządnie a w sklepach sporo różnych rozwiązań często ( pewnie ) nie spełniających swojej funkcji.

Domyślnie

Ciekawi mnie tylko, dlaczego osoba z filmu prezentującego upiera się, że bracket montowany jest na Canon 5D, skoro to jest 7D?

Domyślnie

" I w związku z tym pytanie, czy ktoś używa, opinia, ewentualnie co możecie polecić. Cena jest kwestią drugorzędną, wolę raz ale porządnie a w sklepach sporo różnych rozwiązań często ( pewnie ) nie spełniających swojej funkcji."

masz rację, wybór musi być rozsądny,trafny.
    Ten na tym linku jest dość skomplikowany, tak mi się wydaje.
    ja używam jeszcze innego niż te dwa przedstawione.
    Wydaje mi się, iż ważnym elementem jest ustawienie lampy błyskowej przy zdjęciach pionowych.
    Otóż w wielu wypadkach ( w tym na tych przedstawionych ) lampa jest poziomo a powinna
    kryć klatkę pionową - pionowo - całą.
    Ja właśnie mam po obrocie bracketa lampę w pionie.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzejp Zobacz posta
    [...]Wydaje mi się, iż ważnym elementem jest ustawienie lampy błyskowej przy zdjęciach pionowych.
    Otóż w wielu wypadkach ( w tym na tych przedstawionych ) lampa jest poziomo a powinna
    kryć klatkę pionową - pionowo - całą.
    Ja właśnie mam po obrocie bracketa lampę w pionie.
    Bardzo słuszna uwaga, możesz podać modele jakich używasz?

EDIT

Ale jesli chcemy odbić światło od "wizytówki" ? Musze poszukać rozwiązań, które umożliwiaja dowolne ustawienie lampy.
    Ostatnio edytowane przez Art Erie ; 13-06-2011 o 13:55

Domyślnie

Ta kolista szyna to nie jest idealne rozwiązanie. W połozeniu aparatu w pozycji portrait lampa rozsyła wiązkę światła nadal jak w pozycji landscape. To przy pracy lampy na wprost nie oświetla równomiernie kadru. Przy świetle odbitym jest to bez znaczenia, tylko wtedy bracket jest zbędny. Dla własnych potrzeb wykonalem samodzielnie bracket. Opis jest w dziale " Akcesoria, wynalazki"

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów