Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40
    Oszczędny w słowach Awatar tysmon
    Miasto
    Konstancin-Jeziorna

Domyślnie

Ja używam tego cuda ze zdjęcia i marudzę na niego. Śrubki trzeba szybko wymienić na samokontrujące (koszt około 1,5zł ) ale to już ingerencja jakaś. W d300 plus sc-29 (kabel synchro) już nie zmieścisz batery paka. Poza tym dobrze jak lampa zmienia się w pozycje poziomą przy poziomych kadrach bo masz wtedy lepsze pokrycie góry i dołu kadru(tu niestety zostaje w miejscu). Z dobrymi bracketami w Polsce niestety ciężko jest. Pomijając wszelkie wymienione wady dobrze się na nim pracuje
    Ten z linku kolegi MirkaM jest gorszy - efekt lampa jest niżej, jest mniej wygodny, zmienia się odległość lampki AF od obiektywu(lampa jest wysunięta do przodu) co może powodować problemy z ostrością w ciemnych pomieszczeniach.
    Ostatnio edytowane przez tysmon ; 26-05-2009 o 01:29 Powód: Zawsze lepiej jak jest lepiej;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MirekM Zobacz posta
    Odświeżając temat , widziałby mi się ten z linku :
    http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=621940117
    jakie dostrzegam zalety : ramię pionowe z prawej strony (lewa ręka ma swobodę) , przesunięte do przodu (to z kolei nie przeszkadza prawej) , w kadrach pionowych lampa dalej poziomo (zaleta nie koniecznie dla wszystkich) . Jako że nie miałem do tej pory styczności z bracketami , może czegoś nie dostrzegam co mogłoby przeszkadzać w pracy . Czy może ktoś się wypowiedzieć ? Jest to typ D . Są jeszcze dwa inne rozwiązania typ A i C , te jakoś mniej mnie przekonywują .
    No właśnie, ja mam pytanie czy ktoś posiada ten bracket i może coś o nim powiedzieć więcej ... ma w nim byc D200/S5pro i Sb-800 ... w przyszłości jeszcze Grip.
    Dzięki za pomoc

Domyślnie

Mam ten model i nie narzekam, sprawdza się i poręczny.
    Nie trafiłem lepszego na naszym rynku, pewnie bym kupił
    gdyby był. Ten mi pasuje - na razie.

http://allegro.pl/item647713530_brac...kflip_pro.html
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

a te kable dolaczane do bracketow sie trzymaja kupy?

Domyślnie

ja mam kable oryginalne nikona SC
    Pzdr, Andrzej

Domyślnie

do bracketow chyba nie dodaja kabli

Domyślnie

Do wiekszosci daja wlasnie. I mysle czy te kable do czegos sie nadaja.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Ja po roku używania zrobiłem modyfikacje tego bracketu polegającą na tym, że wywaliłem ten uchwyt uniwersalny co się kostkę kabla w niego wsuwa, a bezpośrednio przymocowałem do szyny kostkę kabla uprzednio wykręcając z niej tą spodnią płytkę mocującą z bolcem. lampa siedzi stabilniej o jedno mocowanie mniej. No i kabel delty, czyli zamiennik poddałem sporej modyfikacji polegającej na poprawkach tego czego Chińczycy nie zrobili dokładnie.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 04-06-2009 o 16:24

Oszczędny w słowach Awatar tysmon
    Miasto
    Konstancin-Jeziorna

Domyślnie

Te kable co tam dają to niestety najczęściej delta(jest o niej trochę na forum). Jeśli nie ma się zacięcia do poprawek albo chce mieć się pewność, ze lampa na pewno błyśnie albo nie zacznie błyskać sama to nie warto go używać. Miałem deltę i dopiero po poprawkach dało się jakkolwiek używać. Po bardzo krótkim czasie wymieniłem na sc-29 - i działa odlotowo(bardzo szybko skasowałem też ta stopkę mocującą na brackecie i używałem tylko stopki z kabla.

Domyślnie

Dokładnie zrobiłem jak Tysmon pisze włącznie z wywaleniem stopki.
    Pzdr, Andrzej

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów