Close

Strona 15 z 292 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

A mógłbyś sprecyzować do jakich fotek ma być ta szlarnia ( macro, tele np. do ptaków)? Mimo iż będziesz miał 3 super szkła to niestety ni wszystko zrobisz.[/QUOTE]

Wiem że nie wszystko,
    w każdym razie portrety, fotografia sportowa, zdjęcia w słabym świetle, w nocy, krajobrazy . Jak najdalej od studia, jak najbardziej w plener . byłbym takie wdzięczny za informację, czy lepiej zdecydować się na pierścienie pośrednie czy na mieszki, jeśli tak to które są warte szczególnej uwagi

Domyślnie

Witam
    Jestem w trakcie kupowania Nikona D90. Dużo myślałem nad wyborem szkła i niestety nie wiem co mam wybrać. Do wyboru mam, albo Nikona 18-200 VR a jeśli odradzacie to [18-55 (nie wiem czy jest sens brać z VR) i 70-300 VR]. Zdjęcia raczej krajobrazowe i portrety.
    Dziekuje

Domyślnie

To zalezy ile masz pieniążka.

Opcja z minimalnym budżetem - N18-70 i N50 1.8
    Opcja z wiekszym budżetem - N18-70 i N85 1.8

I to zasadniczo tyle jesli o szkła Nikona idzie. 70-300 na portret za ciemne a do krajobrazu lepiej mieć szerzej niż węziej

Oszczędny w słowach Awatar FalkoN.pl
    Miasto
    Strzyżyno/Koszalin

Domyślnie

Jeśli chodzi o N18-200 z VR to moim zdaniem jest to idealne szkło na sam początek, jednak do portretów się raczej nie nadaje.
    Na wycieczkach, plenerach, czy wypadach na miasto przynajmniej u mnie sprawdza się idealnie.
    D200 |N 18-200 VR |S 17-70| SB-800 | MF 55XproB + 488RC2 | Vanguard Kenline 29
    Moje wypociny

Domyślnie

Też wybrałbym jak STRUS 18-70 i 85/1.8.

Domyślnie

Witam ,
    Wiem ,że temat d90 czy 50d był już wielokrotnie wałkowany ale mam konkretne pytanie.
    Mam dostać w prezencie aparat.Do wyboru mam d90+nikkor 18-200 AF-S DX VR lub canon 50d+Tamron 17-50 f/2.8 XR.Do tej pory bawiłem się jedynie kompaktem Canon a630.Zupełnie nie mam pojęcia w który system lepiej wejść.Jestem totalnym amatorem i na razie będę aparat wykorzystywał na spacerach z dzieciakiami itp.
    Dziękuję.

Domyślnie

ja bym wzia wariant c. + t. puszka nowsza, z wiekszymi mozliwosciami. szklo tez wydaje mi sie, ze lepsze.

nikkor daje ci wieksze mozliwosci pod wzgledem duzego zakresu ogniskowych, ale nie jestem pewny czy przy takich zastosowaniach jest ci on potrzebny. na twoim miejscu przeszedlbym sie do jakiegos sklepu i sprawdzil tylko czy 17-50 mm ci wystarczy (jesli chodzi o 'stopien przyblizenia'). jesli tak, to gratuluje zakupu.

Domyślnie

Myślę ,że na początek wystarczy.Pewnie i tak długo nie będę potrafił wykorzystać wiekszości zalet i body i szkła.

Domyślnie

Witam serdecznie.
    Obecnie mam D40. Generalnie nie ogranicza mnie ten aparat jeszcze Ale... zachciało mi się stałki 50mm 1.4. Najbardziej fascynuje mnie portret z bliska i dlatego chcę wymienić body, na coś co mi wystrczy na dłużej. Chce na nie przeznaczyć do 3000 pln. Mam jakieś tam swoje wybrane modele, ale chętnie wezmę pod uwagę każde zdanie.
    Z góry dzięki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moaa Zobacz posta
    Witam serdecznie.
    Obecnie mam D40. Generalnie nie ogranicza mnie ten aparat jeszcze Ale... zachciało mi się stałki 50mm 1.4. Najbardziej fascynuje mnie portret z bliska i dlatego chcę wymienić body, na coś co mi wystrczy na dłużej. Chce na nie przeznaczyć do 3000 pln. Mam jakieś tam swoje wybrane modele, ale chętnie wezmę pod uwagę każde zdanie.
    Z góry dzięki.
    Ja bym na Twoim miejscu sprzedał D40 i kupił D80/90 i 50 1.8

Strona 15 z 292 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów