Close

Strona 14 z 292 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonAlberto Zobacz posta
    Nie wiem czy w przypadku braku kasy na szkła wybór D300 nie byłbym lepszym rozwiązaniem. (...) Problem w tym, że wybierając Canona miałbyś łątwiej.
    Heeh, to nie jest brak kasy, tylko chwilowa utrata płynności. Kasa z czasem się znajdzie, trzeba będzie parę miesięcy poodkładać. Dlatego chcę rozsądnie zaplanować w czasie zakupy. Na początek 2-3 standardowe, ale dobre szkła, a później półka wyżej.
    Może wybierając Canona miałbym łatwiej, problem w tym, że Canon nie ma niestety porównywalnego (cenowo, jakościowo) korpusu pełnoklatkowego

Domyślnie

Wszystkie za i przeciw: Nikon D90, D300 czy D700.
    Witam
    Tak jak powyżej - to jeden z punktów o którym chcę tu wspomnieć no i oczywiście chciałbym usłyszeć opinie znawców. Drugi punkt to jakie obiektywy polecacie - chodzi mi o ogniskową (moje preferencje to krajobraz i portret) a trzeci punkt chyba najważniejszy (jak dla mnie). Chciałbym ściągnąć lustrzankę z Kanady. Może ktoś z Was drodzy forumowicze ściągał sprzęt z tamtych okolic?? Ile by mnie kosztowało zapłacenie cła, itp. zakładając górną granicę 1400 dolców (wliczyłem w to ubezpieczenie paczki i fracht). Czekam na poważne odpowiedzi.
    Pzdr

Domyślnie

Witam,
    już chyba po raz trzeci proszę o pomoc, jednak nadal się wacham nad ostatecznym wyborem.
    Tym razem troche konkretniej bo: Nikon D60 z 18-105 VR, Canon 450D z 18-55 IS czy Sony A350 z 18-70??
    Którą z tych propozycji byście mi polecili najbardziej (dopiero zaczynam poważniejsza zabawe z fotografia)?? Wiem, że to forum Nikona, lecz proszę o jak najbardziej obiektywną ocenę;]
    I od razu mówie, że nie interesuje mnie D80, pomimo tego, ze tez mógłbym go kupić.

Domyślnie

tak propo twojego pytania to alfa 300 jest lepsza od 350.
    Mi z tych trzech najbardziej przyjemną w chwytaniu była właśnie alfa 300. Mimo to wybrałem nikona, bo chciałem wejść w system nikona, bo z czasem chcę przejść na jakiś model z górnej półki.
    Pewnie na moją decyzję wpłynęło to że D60 + 18-55VR (przebieg 250zdjęć) kupiłem za 900zł.
    A canony nawet są fajne, ale nie gustuje w nich, nie podoba mi się menu i według mnie mają najgorszy chwyt z tej trójcy.
    | D90 | N18-55VR / S105-2.8 EX DG / N50-1.8D / DCR250 | SB800 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sadee Zobacz posta
    Witam,
    już chyba po raz trzeci proszę o pomoc, jednak nadal się wacham nad ostatecznym wyborem.
    Tym razem troche konkretniej bo: Nikon D60 z 18-105 VR, Canon 450D z 18-55 IS czy Sony A350 z 18-70??
    Którą z tych propozycji byście mi polecili najbardziej (dopiero zaczynam poważniejsza zabawe z fotografia)?? Wiem, że to forum Nikona, lecz proszę o jak najbardziej obiektywną ocenę;]
    I od razu mówie, że nie interesuje mnie D80, pomimo tego, ze tez mógłbym go kupić.
    Puszki jak puszki, podobne do siebie w sumie... U Nikona masz najlepszy obiektyw, ostry, z uniwersalnym zakresem, stabilizacją. No i wchodzisz w najlepszy na świecie system, a nie jakies tam wynalazki
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Domyślnie

No niby 450d lepsze od d60, ale chyba na tyle niewiele, ze warto kupic Nikona z o wiele lepszym obiektywem... Chyba dobrze mysle;>

Domyślnie

A co myślicie o Canonie 50D z obiektywem 17-85. Czy może lepiej Nikona D90 z 18-105??

Podstawowe różnice między jednym a drugim???

Pzdr
    Ostatnio edytowane przez asgaard ; 13-01-2009 o 14:38

Domyślnie

Witam, prosze o pomoc,
    mam okazje kupić nikona d200 używany (ok. 9000 zdjęć) lub nowy D80.
    Co proponujecie. Dużo czytałem o o tym że w 200 szybko wyładowują się baterię. Jednak nigdy nie robiłem fotek na tych aparatach.

Domyślnie

Witam,
    to mój pierwszy post na tym forum. Przez ostatnich kilka dni dość intensywnie przeglądałem forum, jednakże nie znalazłem wszystkich interesujących mnie informacji. Ponad rok temu zakupiłem zestaw nikon d40 + obiektyw 18-55 . Całkiem niedawno dostałem w prezencie body do d300. w "podręcznikach", które czytałem uznaje się że 3 obiektywy to komplet wystarczający (szerokokątny , teleobiektyw i standardowy) Chciałbym się dowiedzieć, które obiektywy, Waszym zdaniem są godne uwagi. Oczywiście nie jest nadrzędnym zakup trzech jednocześnie, bardziej zależy mi na informacji, które brać pod uwagę przy zakupie/zakupach.

Domyślnie

[QUOTE=jajowut; w "podręcznikach", które czytałem uznaje się że 3 obiektywy to komplet wystarczający (szerokokątny , teleobiektyw i standardowy) Chciałbym się dowiedzieć, które obiektywy, Waszym zdaniem są godne uwagi.

A mógłbyś sprecyzować do jakich fotek ma być ta szlarnia ( macro, tele np. do ptaków)? Mimo iż będziesz miał 3 super szkła to niestety ni wszystko zrobisz.
    Waldo 2008
    D700+D300+MB-D10 N28-70/2,8 N70-200/2,8VR N200-500/5,6VR S150/2,8 Macro TC-20E III SB910 i nogi.

Strona 14 z 292 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów